Nezmeškajte veľké zľavy na Aliexpresse. Štartujú v magický dátum

07.11.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Nezmeškajte veľké zľavy na Aliexpresse. Štartujú v magický dátum

Aliexpress pripravuje veľký nákupný festival. Ceny oblečenia, hračiek, elektroniky či potrieb do domácnosti poklesnú na úplné minimum. Objavte viac ako 10 miliónov výhodných ponúk a nakupujte výhodne. Vieme, kedy to vypukne.

Poznáte Aliexpress?

 

Ak čítate tieto riadky, Aliexpress vám zrejme nie je neznámy. Je to jeden z najväčších internetových obchodov na svete, ktorý ponúka široký záber rôznorodého tovaru za zaujímavé ceny. Aliexpress zastrešuje milióny predajcov najmä z Číny a Hongkongu, ktorí tovar rozposielajú do celého sveta.
 
Zákazníci vyhľadávajú Aliexpress najmä kvôli nízkym cenám a doprave zdarma. Nakupovanie na Aliexpresse má však aj ďalšiu výhodu - Aliexpress odošle vašu platbu predajcovi až po potvrdení, že ste si tovar prevzali a ste s ním spokojný. Hoci predajný proces nie je náročný, komunikácia prebieha v angličtine, takže máte určite výhodu, ak angličtinu ovládate. Konkurencia predajcov na Aliexpress je veľmi veľká. Rovnaký tovar teda môžete nájsť v rôznych cenách, ale aj v rôznej kvalite.
 
velke-nakupne-centrum


Svetový nákupný festival

 

V takejto mimoriadne veľkej konkurencii majú svoje prirodzené miesto zľavy počas rôznych období alebo 24-hodinové zľavy. Jednou z najväčších je práve Svetový nákupný festival Aliexpress (Global Shopping Festival Aliexpress), ktorý sa každoročne koná v magickom - ale najmä ľahko zapamätateľnom - dátume 11.11. Počas tohto dňa môžete získať tovary za naozaj nízke ceny.
 

zena-v-nakupnom-kosiku

»Náš tip:  Nechce sa vám hľadať? Skvelé zľavy na jednom mieste nájdete aj na našom portáli v sekcii zahraničné kupóny.

 
 

Nechcete nič zmeškať?

 

Hoci do začiatku dňa mega zliav zostáva ešte niekoľko dní, už dnes sa na ne môžete pripraviť. Aliexpress totiž tento rok zavádza možnosť objednať si tovar vo forme predobjednávky. Tovar si teda môžete rezervovať už vopred. Zaplatíte menšiu zálohu, ale celý ho zaplatíte až 11.11.2018.

Má to len jeden malý háčik - predobjednávky neposkytujú všetci predajcovia na Aliexpresse. Možno si na ten “svoj” tovar budete predsa len musieť počkať. 
 
damske-hodinky-na-ruke


Na čo si dať pri nákupe pozor?

 

Hoci ceny počas Svetového nákupného festivalu naozaj klesajú na minimum, pri nákupe si dajte pozor najmä na tri veci:
 
#1 Preskúmajte výhodnosť ceny
 
Počas nákupného festivalu si dávajte pozor na to, že niektorí predajcovia pred 11.11. zvýšia ceny, aby ich počas dňa mega zliav mohli znížiť, a vytvoriť tak fiktívnu zľavu. Našťastie, tentokrát takéto nekalé praktiky môžete odhaliť aj vy, a to celkom jednoduchým spôsobom.
 
Nainštalujte si do prehliadača doplnok Aliexpress Superstar. Tento doplnok vám priamo v prehliadači zobrazí cenovú históriu prehliadaného produktu. Tak sami jednoducho posúdite, či predajca ponúka skutočne akčnú ponuku. Aliexpress Superstar vám navyše dokáže prepočítať ceny na eurá, vyhľadať lacnejší tovar od iného predajcu, vypočítať úroveň dôveryhodnosti predajcu a umožní aj ďalšie užitočné funkcie. Samozrejme, doplnok je funkčný počas celého roka a pomôže vám aj pri ďalších nákupoch.
 
doplnky-satka-okuliare-nausnice
 
#2 Preverte si dôveryhodnosť predajcu
 
Všímajte si celkové hodnotenie predajcu a čítajte rezencie spotrebiteľov. Skontrolujte, či predajca odosiela tovar aj na Slovensko a za akú cenu. Najlepšie je, ak budete tovar vyhľadávať priamo s kritériom “Free shipping” - teda doprava zdarma. Preverením dôveryhodnosti predajcu sa zároveň vyhnete tomu, aby vám colný úrad tovar zabavil ako fake poškodzujúci originálnu značku.
 
zena-nakupuje-cez-laptop
 
#3 Pozor na clo a DPH
 
Ak vám balíček nepríde z členského štátu Európskej únie, môže podliehať dani alebo clu. Stručne zhrnuté - pri balíku do hodnoty 22 € neplatíte nič. Pri balíku v hodnote od 22 do 150 € zaplatíte 20 % DPH a navyše aj poplatok za spracovanie a zastupovanie poštou alebo kuriérskou spoločnosťou. Aj keď teda nákupom ušetríte, v konečnom dôsledku sa vám môže predražiť. Čo sa teda na Aliexpresse oplatí, je najmä tovar v nízkej sume.