Nenakupujete v online lekárni? 4 dôvody, prečo to zmeniť

25.05.2020 Kristína Nakupovanie Zdielať
Nenakupujete v online lekárni? 4 dôvody, prečo to zmeniť

Väčšina z nás využíva internet okrem iného aj na pohodlné online nakupovanie. Častokrát ale nakupujeme iba určité skupiny produktov a pri iných radšej navštívime kamennú predajňu. Ako je to s lekárňami? Že ste to nikdy neskúsili? Ukážeme vám, že aj v tomto prípade má nakupovanie cez internet množstvo výhod!

Prečo nakupovať v online lekárni

 

1. Nevystavujete sa vírusom a baktériám

Najmä v období chrípok a prechladnutí sa v kamenných lekárňach koncentruje väčšie množstvo ľudí, ktorí prenášajú nákazu. Tomu sa dá vyhnúť jedine tak, že tam nevkročíte. Ak teda nepotrebujete liek na predpis, využite možnosť nákupu v eshope.

 

2. Čas na porovnanie a výber produktov

Máte menší zdravotný či kozmetický problém a chcete vyskúšať voľnopredajný prípravok? Chcete si kúpiť určitý komplex vitamínov alebo voľnopredajný liek s určitou účinnou látkou, ale neviete, ktorý z dostupných vám bude vyhovovať najviac? V online lekárni nájdete množstvo produktov s detailnými popismi, ktoré si môžete navzájom v pokoji a v pohodlí domova preštudovať a porovnať.

 

3. Bez hanby

Vysvetľovať lekárnikovi svoj intímny zdravotný problém nemusí byť nič príjemné. Ešte horšie je to v prípade, ak za vami v rade stoja ďalší ľudia, ktorí všetko počujú. Nič z toho nemusíte absolvovať pri nákupe v eshope. Všetko si diskrétne a v pohodlí domova prezriete na internete a domov vám príde všetko zabalené v balíku.

 

4. Pri nákupe online šetríte

Či už využijete akciovú ponuku lekárne, zľavový kupón, zľavový kód alebo dopravu zadarmo, pri nákupe cez internet sa vždy dá nejakým spôsobom ušetriť. Navyše niektoré lekárne majú svoj vlastný online vernostný systém, ktorý vás odmeňuje za pravidelné nákupy, alebo ponúkajú rôzne benefity či darčeky k objednávkam.

 

» Tip od nás: Potrebujete svoj nákup čím skôr? Pozorne si preštudujte všetky spôsoby doručenia online lekárne, v ktorej nakupujete. Niektoré už ponúkajú doručenie expres kuriérom, osobný odber na vybraných miestach a ďalšie možnosti. Ich snahou je čo najskoršie doručenie tovaru k zákazníkovi.

online nakupovanie

 

Čo všetko nakúpite v online lekárni

 

Ponuka veľkých internetových lekární vás určite prekvapí, pretože je naozaj široká a rôznorodá. Tým, že ponúkajú množstvo kategórií produktov, tu môžete urobiť aj väčší nákup, čím ušetríte čas aj cenu za dopravu. Okrem voľnopredajných liekov (napr. proti nachladnutiu, proti problémom s trávením, proti bolesti, homeopatiká a rôzne iné) tu nájdete aj výživové doplnky a vitamíny, doplnky stravy, ale napríklad aj sekciu pre matku a dieťa, starostlivosť o chrup či kozmetiku. Nechýbajú ani zdravotnícke pomôcky ako tlakomery, bandáže či obväzy a náplaste. Okrem toho mnohé lekárne spestrujú svoju ponuku tým, že do nej zaraďujú potraviny a doplnky výživy vhodné pre celiatikov, diabetikov, pre športovcov a podobne.

 

Ak sa pýtate, ako je to s liekmi na lekársky predpis, legislatíva ich predaj cez internet na Slovensku nepovoľuje. V prípade, že by ste takýto liek v internetovom predaji našli, nikdy ho nekupujte. Ak idete od doktora s receptom v ruke, inú možnosť ako návštevu klasickej lekárne zatiaľ nemáte.

 

» Tip od nás: Pozor na nákup v nelegálnych či neoverených internetových lekárňach alebo z podozrivých stránok. Nákup falošných, ilegálnych či neschválených liekov v obehu je najväčším rizikom pri nákupe liekov cez internet. Najčastejšie sa falšujú lieky na chudnutie, proti padaniu vlasov a nespavosti, lieky na erektilnú dysfunkciu, ale aj antibiotiká a antidepresíva. Pred nákupom si preto online lekáreň overte – pokiaľ je legálna a registrovaná, musí mať na svojej stránke špeciálne logo. Toto zelené logo s krížom má na ľavej strane vlajku konkrétnej krajiny EÚ, v ktorej lekáreň pôsobí. Na webovej stránke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv nájdete zoznam slovenských lekární s internetovým výdajom, ako aj viac informácií k tejto téme. 

 

lekáreň

Ak chcete mať istotu, že online lekáreň je overená a zároveň má pestrú paletu produktov a výhodné ponuky, odporúčame vám nakupovať v eshopoch Pilulka.skDrMax.sk dr24.sk alebo Benulekaren.sk. Nezabudnite pri nákupe využiť zľavové kódy, kupóny a ďalšie akcie, aby bol váš internetový nákup skutočne najvýhodnejší.