Klasické a moderné: Módne bundy pre mužov a ženy v rôznom štýle

zena-muz-motorka-cesta

Pokiaľ ide o zostavenie dokonalého šatníka, rozhodne k nemu patrí aj štýlová kolekcia vrchného oblečenia. Preferujete klasické alebo moderné kúsky?

Aj taká časť oblečenia, akou sú bundy je rôznorodá a plná variácii a možností. Overená klasika, nadčasové ikony alebo vždy štýlové modely. Sú najuniverzálnejším druhom odevu pre mužov a ženy na prechodné obdobie. Avšak, môžete si ich obliecť aj počas chladnejších letných dní. Tieto klasické dámske a módne pánske bundy by rozhodne nemali chýbať v žiadnom šatníku.
 

Klasické vs moderné?


Ste fanúšikom klasickej nadčasovosti alebo preferujete odvážnejšie modely? Výber oblečenia závisí najmä od životného štýlu a udalosti, na ktorú ho využijete. V prípade, že pracujete v kancelárii alebo sa chystáte na dôležitú spoločenskú udalosť, určite siahnete po tradičnejšom modely. Vo voľnom čase ale rozhodne padne dobre odviazať sa, napríklad aj prostredníctvom živšieho outfitu.
 

zena-klobuk-trenckot

Preferujete klasickú dokonalosť?


Klasické bundy sú vhodné nielen na rôzne spoločenské udalosti, ale sú stálym kúskom každého kapsulového i minimalistického šatníka. Je jedno, či ide o pánov alebo dámy. Sako neutrálnej farby sa hodí každému bez ohľadu na to, kde ho chcete nosiť. Hodia sa na významné oslavy, alebo na všedný deň do práce k teniskám.

Mimoriadne nadčasovým kúskom, ktorý azda nikdy nevyjde z módy je denimová bunda. Je všestrannou vrchnou vrstvou oblečenia. Dokáže predĺžiť postavu a každému outfitu dodá nenútený štýl. Chcete sa cítiť výnimočne? Stavte na rockerský look pomocou čiernej koženej bundy.
 

muz-denimova-bunda-stromy

Počasie vám nie veľmi praje a vonku je už niekoľko dní daždivo? Stavte na dlhý béžový trenčkot a nastylujte ho v parížskom duchu. K looku pridajte čierno-biele prúžkované tričko s džínsami, obujte si mokasíny a chic outfit je na svete. Kategória dámske bundy na Answear.sk ponúka neuveriteľne široký výber búnd každej farby, strihu i štýlu.

Bombera, alebo bunda v americkom univerzitnom štýle, je už niekoľko rokov trendom. Preto sme ju pridali do zoznamu klasických búnd. Vedeli ste, že bola pôvodne vyrobená pre misie vo vysokých nadmorských výškach počas 2. sv. vojny? Aj keď sa hodí k športovejším outfitom, môžete si pokojne uletieť a nakombinovať ju šatám alebo chino nohaviciam.

Klasické bundy
 

__check

Sako

__check

Kožená bunda

__check

Denimová bunda

__check

Trenčkot

__check

Bombera

zena-sako-biela-kosela


Chcete sa cítiť výnimočne?


V minulom roku sme zaznamenali obrovský boom vrchného odevu s názvom shacket. Tie si obľúbili státisíce ľudí po celom svete. Rovnako ako vyššie spomenuté typy búnd, aj táto je mimoriadne univerzálna a hodí sa skutočne každému. Najlepším prvkom tejto bundy je povestná retro farmárska nostalgia.

Na retro trend nadviažeme aj ďalším typom bundy – prešívanou bundou. Aj vy z nich máte mierne zmiešané pocity? Ak áno, vedzte, že sú hitom prehliadkových mól. Od nadýchaných materiálov každého strihu, neutrálnych farieb až po odvážne vzorované.

Pamätáte si ešte, keď sme nosili puffy vestu? Tak ako každý trend, aj tento aktuálne zažíva svoju renesanciu. Keď je už vonku teplejšie, no ešte stále to nie je na tenký kabát alebo bundu, navrstvite na seba aj tento funkčný druh oblečenia. Ochráni vás v chladnejšom a veternejšom počasí.
 

zena-muz-flisove-bundy


Končiaca zima za sebou zanechala i jeden lyžiarsky trend. Podobne ako turistické topánky aj flísové bundy začali byť IN nielen v horskom, ale aj každodennom mestskom prostredí. Ak teda chcete kráčať s dobou, ani tento kus odevu by vo vašom šatníku určite nemal chýbať.

Aký je najväčší bundový trend tohto roka? Aktuálne by sme zaň označili koženú bundu s kožušinou. Aj tento druh prechodných búnd bol mimoriadne módny a aktuálne sa vracia nielen na prehliadkové móla, ale aj do ulíc. Niet sa čo čudovať, pretože vyzerá skvele a sofistikovane doplní každý outfit.

Moderné bundy
 

__check

Shacket

__check

Prešívaná bunda

__check

Puffy vesta

__check

Flísová bunda

__check

Kožená bunda s kožušinou

Nákup tenšej bundy je ideálnou investíciou hneď na 2 ročné obdobia – jar a jeseň. Akurát v tomto období by sme vám odporúčali siahnuť po svetlejších modeloch. Možností máte neúrekom – od klasickejšej voľby v podobe koženej bundy a trenčkotu až po aktuálne trendy shacket či prešívanú bundu. Tak ktorú si vyberiete?

 

Sponzorovaný obsah