Hľadáte darček na Deň matiek? Poradíme vám

02.05.2019 Kristína Nakupovanie Zdielať
Hľadáte darček na Deň matiek? Poradíme vám

V máji oslavujeme na Slovensku a mnohých krajinách sveta Deň matiek. Tento sviatok pripadá na druhú májovú nedeľu. Je to oslava všetkých mám, matiek, mamičiek, ktoré darovali život a s láskou sa o svoje deti celý život starajú.



História sviatku

 
 
Naprieč históriou ľudstva sa slávili rôzne sviatky oslavujúce ženu - matku. Už v starovekom Grécku to boli napríklad slávnosti plodnosti a matiek. Oslavy boli spojené s uctievaním matky všetkých bohov - bohyne Rhey.
 
Myšlienka medzinárodných a pravidelných osláv tohto sviatku vznikla v roku 1907 na počesť Anny Marie Reeves Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.
 
U nás sa sviatok podľa amerického vzoru slávi tiež druhú májovú nedeľu. Začal sa oslavovať v ČSR v roku 1923, jeho propagátorkou bola Alica Masaryková. Za komunizmu bol tento sviatok postupne utláčaný oslavami MDŽ (8. marca), ale po roku 1989 sa znova začal oslavovať verejne. V niektorých krajinách sa oba sviatky zlúčili.
 
 
 

Čím obdarovať mamu v tento sviatok?


 
Deň matiek sa nezadržateľne blíži, no možno ste si to nevšimli, pretože nie je vôbec tak masívne medializovaný a propagovaný v nákupných centrách, ako napríklad MDŽ alebo Valentín. Rozhodli sme sa preto priniesť vám niekoľko tipov na darčeky pre vaše mamičky, babičky či iné matky v okolí, ktorým chcete prejaviť svoju lásku a vďačnosť.
 
Klasikou sú kvety
Kyticou obľúbených kvetov nikdy nič nepokazíte. Snáď každá žena miluje ich krásu a vôňu. Ak vaša mamička neobľubuje rezané kvety, lebo krátko vydržia, môžete jej radosť predĺžiť kúpou črepníkovej kvetiny, o ktorú sa bude môcť dlho s láskou starať. Na Kvety.sk, najväčšom internetovom kvetinárstve na slovenskom trhu, si isto vyberiete.
 
Darujte jej štýlové oblečenie
Svoju mamičku môžete potešiť napríklad aj novým kúskom do šatníka. Krásnu, ženskú módu nájdete napríklad v ponuke Orsay. Využite Orsay zľavy a kúpte jej peknú blúzku, šaty či nohavice za výhodnú cenu. Každú mamičku napríklad poteší určite takáto kvetovaná šatka z Orsay:

orsay zlavy vasekupony.sk

Široký výber módnych kúskov oblečenia a doplnkov, ako aj produktov do domácnosti, nájdete aj v Zoot shope. Oblečenie a obuv známych značiek získate výhodne, ak využijete napríklad Zoot zľavové kupóny
 
Potešte jej zmysly
Ak má vaša mama v obľube príjemné vôňe a kvalitnú kozmetiku, darujte jej niečo z ponuky internetovej parfumérie Notino. Notino ponúka kvalitné parfumy svetových značiek a kozmetické produkty pre celé telo. Ak chcete ušetriť, neváhajte využiť Notino zľavový kód alebo zľavový kupón. Vhodným darčekom ku Dňu matiek bude napríklad určite takáto darčeková sada pozostávajúca z parfémovanej vody a telového mlieka:

notino zlava vasekupony.sk

Doprajte jej pohodu a relax
Pre mamičky, ktoré milujú domácu pohodu, môžete vyberať darček napríklad v Tchibo shope. Tchibo ponúka nielen kávu, ale aj kávovary, oblečenie, obuv, šperky, doplnky, športové, domáce a kuchynské potreby. Za Tchibo zľavové kupóny kúpite napríklad aj takéto pohodlné a štýlové pyžamo ešte výhodnejšie.

tchibo vypredaj vasekupony.sk

Podporte jej zdravie a krásu
Kozmetické balíčky alebo doplnky stravy pre krásu pokožky a vlasov žena vždy príjme s radosťou. Pilulka eshop ponúka voľnopredajné lieky, vitamíny, doplnky výživy, zdravotné a ortopedické pomôcky, ktoré potešia a pomôžu.