Denimové šaty ako najväčší hit tejto sezóny: Máš ich už aj ty?

zena-denimove-saty-na-traky

Sleduješ módne trendy? Potom určite vieš, že denimové šaty sú jedným z tých kúskov oblečenia, ktorý patrí do každého šatníka. Poradíme ti, ako ich nosiť.

Denim, denim a ešte raz obľúbený denim. Vo všetkých módnych magazínoch sa skloňuje ako jeden z najväčších trendov tohto roka. Samozrejme, IN je už niekoľko rokov od klasických džínsov, sukieň až po bundy rôznych farieb.

Všetky tieto kúsky máš? Túto sezónu k nim do skrine doplň denimové šaty.

Šaty z džínsoviny v tých najrôznejších strihoch nájdeš v e-shope Answear. Kúp si ich ešte dnes.

zena-denimove-saty

 

Z histórie džínsov


Kde majú dlhé roky vyhľadávané a nadčasové džínsy pôvod? Za ich vznikom stojí Levi Strauss, zakladateľ dnes populárnej značky Levi's® a krajčír Jacob Davis.

Približne v roku 1872 Davis napísal list Straussovi, v ktorom mu opísal, ako vyrobil odolné nohavice pre baníkov. Uviedol aj to, že ich doplnil o nity, čím sa stali odolnejšie.

Rozhodli sa, že si nápad dajú patentovať. A tak od roku 1873 oficiálne existujú modré džínsy, ako ich poznáme dnes.

Levi Strauss spustil ich hromadnú výrobu a tak sa z obyčajných nohavíc určených pre pracujúcich mužov stal populárny módny artikel.
 

zena-denimova-bunda-oblecenie

Aké dámske džínsové šaty si vybrať?


Podobne ako iné druhy šiat, aj tie denimové si vyberaj podľa typu tvojej postavy. Docieliš tým, že ti prirodzene zvýraznia postavu.

Denimové šaty podľa typu postavy
 

__check

Jablko – najlepšie sú pre teba zavinovacie šaty, ktoré zvýraznia dekolt a skryjú pás. Alternatívou sú aj šaty s voľnejším strihom. 

__check

Presýpacie hodiny – pre tento typ postavy sa hodia šaty s áčkovým či užším strihom.

__check

Obrátený trojuholník – zvoľ voľnejšie strihy, napríklad džínsové šaty na traky.

__check

Hruška – ak máš takúto postavu, vyberaj si tie v áčkovom strihu. Pozornosť nimi upriamiš hlavne na vrchnú časť tela.

__check

Obdĺžnik – vhodné sú akékoľvek šaty, ktoré zvýraznia pás, ale aj tie s naberanými rukávmi či rôznymi nášivkami.


Sme si istí, že keď si vyberieš tie správne denimové šaty pre tvoj typ postavy, nebudeš ich chcieť prestať nosiť. Podobne, ako vzdušné a univerzálne ľanové šaty.
 

zena-denimove-saty-na-zips

Letné džínsové šaty a doplnky

 

Dôvod, prečo mnohé ženy nenosia šaty z džínsoviny je ten, že si nie sú isté, čo k nim skombinovať. Patríš k nim aj ty? Vďaka naším radám sa to zmení.

K denimovým šatám na bežný deň môžeš zvoľ štýlové sandále, mokasíny alebo jednoduché a nadčasové biele tenisky. Chystáš sa na významnejšiu udalosť? Pokojne si k nim obuj lodičky.

Formálnejší look vytvoríš s blejzrom alebo sakom. Neboj sa ani kombinácie denim na denim a obleč si denimovú bundu. Takýmto vrstvením vytvoríš viac ako trendy outfit.

Čo sa týka šperkov, tiež máš viacero možností. Zvoľ jemné perlové náušnice alebo naopak väčšie šperky vo výraznejších farbách. Vytvoríš nimi zaujímavý kontrast.

K dokonalému looku ti chýba už iba slamená crossbody kabelka alebo malá kožená kabelka. Presne tak, neboj sa džínsové oblečenie kombinovať s rôznymi druhmi materiálov.

A nezabudni, že šaty z denimu môžeš nosiť v každom ročnom období. Zatiaľ, čo si v lete oblečieš minimálne množstvo vrstiev, v chladnejších mesiacoch pridaj napríklad tričko s dlhým rukávom, kabát a vysoké čižmy. Perfektný look je na svete.
 

denimove-saty-kozena-kabelka

 

Starostlivosť o denimové šaty


Ako pri každom type oblečenia, riaď sa predovšetkým pokynmi na štítku. Všeobecne sa oblečenie z denimu odporúča prať pri nižších teplotách (max. 30 – 40 °C), aby nestratilo farbu a nezrazilo sa. Rovnako by si ho mala nechať vysušiť prirodzene na vzduchu.


Rozmýšľaš, či si denimové šaty predsa len kúpiš? Investíciu do nich rozhodne neoľutuješ. Vďaka ich kvalitnému spracovaniu vydržia v pôvodnom stave niekoľko rokov. A navyše si ich okamžite obľúbiš kvôli ich pohodlnosti.