Chcete nakupovať oblečenie lacnejšie? Máme pre vás 7 tipov

03.06.2019 Kristína Nakupovanie Zdielať
nákupy

Pre niekoho je nakupovanie oblečenia záľuba, pre iného len nevyhnutnosť. V jednom i druhom prípade si však táto záležitosť vyžaduje nejakú tú investíciu. Viete, ako môžete oblečenie nakupovať výhodnejšie? Pripravili sme pre vás 7 tipov, ktoré vám pritom určite pomôžu.



1. Sledujte akcie a výpredaje
Tiež sa už nemôžete dočkať, kedy si uchmatnete oblečenie za najlepšie ceny vo výpredaji? Áno, výpredaje môžu byť v mnohých prípadoch naozaj výhodné. Predovšetkým tie najväčšie sezónne, najmä počas letných prázdnin alebo po Vianociach. Rôzne akcie však ponúkajú obchody v priebehu celého roka. Ak sa vám však na sezónne výpredaje či akcie nechce čakať, existujú aj iné spôsoby, ako pri nákupe oblečenia ušetriť.
 
2. Zapojte sa do vernostných programov
Ak patríte k stálym zákazníkom niektorého obchodu, určite sa vám oplatí zaregistrovať sa do jeho vernostného programu. Najmä internetové obchody ponúkajú svojim stálym zákazníkom vernostné programy, prostredníctvom ktorých môžu získať rôzne výhody vo forme zliav, dopravy zdarma a iných bonusov, o ktoré ostatní zákazníci pri nákupe prichádzajú.
 
3. Nakupujte so zľavovými kupónmi
Zľavové kupóny a zľavové kódy vám poskytnú buď percentuálnu alebo absolútnu zľavu, ktorú si môžete uplatniť pri vybranom tovare alebo celom sortimente obchodu. Pri nákupe oblečenia tak získavate okamžitú zľavu z jeho celkovej ceny. Veľké množstvo zľavových kupónov a zľavových kódov na jednom mieste nájdete jednoducho u nás. Stačí si len vybrať konkrétny zľavový kupón a ihneď môžete získať zľavu v konkrétnom obchode.
 
Náš tip: Chcete ušetriť? Využite Orsay výpredaj alebo About You zľavový kupón a ušetríte nemalé peniaze.
 
4. Využite cashback
Na princípe zliav pracuje aj tzv. cashback. Aj na Slovensku už existuje množstvo portálov, ktoré vám umožnia dostať späť peniaze z vášho nákupu. A ako to vlastne funguje? Zaregistrujete sa na vybranom portáli, nakúpite cez vybraný internetový obchod a po určitom čase dostanete z tohto nákupu späť určitú percentuálnu čiastku, ktorá je vopred určená. Hoci teda zľava nie je okamžitá, peniaze sa vám predsa len vrátia - len v inej podobe.
 
5. Porovnávajte ceny
Ak radi nakupujete online, prináša vám to hneď niekoľko výhod. Medziiným aj možnosť porovnať si ceny rovnakého oblečenia vo viacerých internetových obchodoch. Nemusíte ich pritom ani rad-radom preklikávať, jednoducho použijete niektorý z cenových porovnávačov. Ak váš výber navyše skombinujete s niektorou z predchádzajúcich dvoch možností, váš vysnený módny kúsok tak získate za bezkonkurenčnú cenu.
 
6. Nakupujte v Číne
Že čínske oblečenie nie je nič pre vás? Omyl. Pozrite si len, koľko kúskov vášho oblečenia má označenie Made in China. Mnohé čínske kúsky sú naozaj kvalitné a môžete ich kúpiť za zlomok ceny, ktorú by ste za ne zaplatili u nás. Výbornou možnosťou je napríklad portál Aliexpress.com, na ktorom môžete nakúpiť naozaj takmer všetko. Pri výbere oblečenia si však zvlášť dávajte pozor na veľkostné tabuľky, aby ste objednaný odev nakoniec nemuseli darovať niekomu inému.
 
7. Dajte oblečeniu druhú šancu
Ani oblečenie “z druhej ruky” nemusí byť na zahodenie. Ak ste doteraz neprišli na chuť oblečeniu zo sekáča alebo z niektorého internetového bazára, možno vás osloví trend posledného obdobia - výmena oblečenia prostredníctvom tzv. swapov. V každom väčšom meste na Slovensku sa pravidelne konajú akcie, kde môžete svoje nepotrebné oblečenie vymeniť za iné. Jednoduchou výmenou tak môžete získať zaujímavé kúsky na to-ktoré ročné obdobie a svoj šatník obnovíte planéte prospešným spôsobom. A zároveň môžete dať druhú šancu aj vášmu oblečeniu, ktoré vás omrzelo.
 
A ešte jedna rada na záver: Aj keď sú ceny oblečenia mnohokrát lákavé, nenakupujte bez rozmyslu. Potom by sa vám mohlo stať, že vám výhodne nakúpené veci budú len visieť v skrini a ani raz si ich neoblečiete.