Ako opraviť prasknutý displej a sklo na mobile

03.09.2019 Adriana Telefón Zdielať
prasknutý displej

Bez neho sa ani nepohneme, chránime si ho ako oko v hlave, no stačí chvíľka nepozornosti a letí k zemi. Reč je o mobilnom telefóne. Poradíme ti, ako si vymeníš ochranné sklo či displej.

Viac než na stene, vydesí človeka pavučina na displeji mobilu. Najmä v prípade, že ide o práve nový kúsok, ktorý nebol zrovna najlacnejší. V niektorých prípadoch sa pavučina objaví len v rohu, vďaka čomu zostáva mobil ako-tak funkčný. V tých horších sa však rozbije na márne kúsky. Ako opraviť prasknuté sklo na telefóne?

Chceš nový mobilný telefón, alebo hľadáš kvalitné príslušenstvo? Vyberaj si zo širokej ponuky internetového obchodu TPD.

Oprava prasknutého skla na mobile

 

Už sa ti to stalo? Prasknuté sklo na telefóne nepoteší nikoho. Vtedy ti nezostáva nič iné, len prasknutý displej dať opraviť. Zrejme vieš, že takéto opravy nie sú lacnou záležitosťou, a to najmä vtedy, ak ide o novšie modely. Ceny sa spravidla pohybujú od 50 € vyššie. Vieš, že si ho môžeš opraviť aj sám? Stačí ti zopár náhradných dielov, šikovné ruky a mobil si dáš do poriadku aj ty sám.

Postup na výmenu skla je pri všetkých telefónoch prakticky rovnaký:
 

1

Odlep zničené sklo. Môžeš použiť teplovzdušnú pištoľ, prípadne fén.

2

Odstráň sklíčko a povrch mobilného telefónu očisti od drobných úlomkov, nečistôt a prachu.

3

Nalep nové sklíčko.

ruky-stol-mobilny-telefon


Výmena displeja na mobile


Oprava, resp. výmena displeja je už podstatne zložitejšia. Bez šrobováka a určitej dávky zručnosti sa určite nezaobídeš. Postupy výmeny sa líšia v závislosti od modelu a značky. Výhodou súčasnej modernej doby je, že všetko nájdeš na internete. Áno, aj návod na výmenu mobilného displeja.

Príkladom takéhoto návodu je aj toto video s podrobným postupom celej výmeny.
 


Zdroj: YouTube

 

Chceš, aby bol tvoj mobil neustále chránený? Investuj do kvalitného zadného krytu. Pri nákupe, samozrejme, využi výhodné zľavové kupóny na telefóny, vďaka ktorým ušetríš.