5 rád ako vybrať správnu školskú tašku

16.08.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
5 rád ako vybrať správnu školskú tašku

Máte už pre vášho školáka aktovku? Viete, na čo by ste sa mali pri jej výbere zamerať? Prinášame vám zopár rád, vďaka ktorým ušetríte nielen chrbát vášho drobca, ale aj nejaké to euro.


 

Ponuka školských tašiek, ruksakov či aktoviek je naozaj široká, preto určite nejeden rodič ocení zopár užitočných rád pri ich výbere. Poďme sa spolu pozrieť na to, ktorý batoh je pre vášho školáka ten naj. 
 

#1 Veľkosť a váha

Školskú tašku či ruksak vždy vyberajte podľa veľkosti vášho dieťaťa. V tomto prípade rozhodne neplatí staré známe "veď do toto dorastie". Aktovka vhodná pre žiaka 4. až 5. triedy určite nie je vhodná pre prváčika, ktorému môže vážne poškodiť zdravie. Ďalším z najhlavnejších kritérií pri výbere aktovky je určite aj jej hmotnosť. Pre žiakov prvého stupňa by rozhodne nemala presiahnuť  váhu 1,2 kilogramu. Pri vyššej váhe opäť reálne hrozí poškodenie chrbtice.

#2 Vystužené dno a zadná časť

Taška musí byť stabilná. To znamená, že sa nesmie preklápať ani nahýňať ani plná, ani úplne vyprázdnená. Jej stabilitu  najlepšie zabezpečí práve vystužené dno, ktoré má v spodnej časti plastové hrany, tie kovové by mohli dieťa poraniť. Pri výbere sa rozhodne zamerajte aj na zadnú časť aktovky. Tá by mala byť najmä pri najmenších deťoch, ktorým sa formuje chrbtica anatomicky tvarovaná. Aj tu sa riaďte zlatou strednou cestou - príliš tvrdá výstuž môže byť dieťaťu nepohodlná, naopäk pri tej mäkkej sa môže stať, že obsah tašky bude deieťa tlačiť do chrbta. 


#3 Ramenné popruhy a pomocný bedrový popruh

Kvalitnej a bezpečnej školskej taške by rozhodne nemali chýbať hrubé popruhy so špeciálnou výstelkou. Váha ruksaka sa vďaka nim rozloží a taška bude vďaka nim pre dieťa oveľa pohodlnejšia. Pozor si dajte na to, aby dieťa nenosilo batoh iba na jednom ramene!Obrovským benefitom tašky je aj bedrový popruh. Práve on totiž rozdeľuje hmotnosť aj na bedrové kosti, čím odľahčuje ramená.

topgal zľavový kupón vašekupóny.sk

» Náš tip: Chcete pri nákupe ušetriť? Tak potom rozhodne navštívte našu špeciálnu kategóriu Škola volá, kde teraz nájdete mega zľavy na školské potreby, oblečenie či hračky. V internetovom obchode teraz nájdete napríklad aj tieto skvelé ruksaky za zvýhodnené ceny.


#4 Nezabúdajte ani na priehradky

Čo by školskej taške rozhodne chýbať nemalo, sú priehradky. Dieťa naučia mať v taške poriadok a systém. Príjemným bonusom je aj špeciálna priehradka na fľašu s pitím či desiatu a tiež priestor na menovku.


#5 Reflexné prvky

Reflexné prvky by na žiadnej školskej taške rozhodne chýbať nemali. Pri výbere tašky si ju poriadne prezrite, bezpečnosť vašich detí je predsa prvoradá. Výrazné farby, nášivky, odrazky či reflexné pruhy sú viac než vítané. 
 

zľavy na školské potreby škola volá vašekupóny.sk