Aktuálne módne trendy? Skús námornícke šaty

namornicke-saty-klobuk

Stále teplejšie počasie je akousi pripomienkou na doplnenie šatníka ľahšími kúskami oblečenia. Pri najbližších nákupoch stav na módne trendy a kúp si námornícke šaty.

Letná sezóna je už za rohom, čo znamená aj nutnú prípravu šatníka. Tá sa často spája s nákupmi. Či už sú niektoré kúsky značne vynosené a chceš ich nahradiť, alebo si jednoducho chceš urobiť radosť a kúpiť nové oblečenie, nezabudni využiť zľavové kupóny z kategórie módy. Nech už sa rozhodneš pre nové sukne, šaty, Mohito blúzky alebo ľahké topy, s ich uplatnením zaplatíš menej. A aké oblečenie ti v šatníku nesmie chýbať? No predsa aktuálne módny trend – námornícke šaty.

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.

Ako vybrať námornícke šaty?


Šaty prezývané ako námornícke charakterizuje pruhovaný vzor, predovšetkým vo farebnej kombinácii bielej a modrej. Obľúbené sú predovšetkým kvôli ich jednoduchému a čistému prevedeniu, ktoré môže evokovať uniformu námorníka. Kvôli svojmu vzhľadu sú mimoriadne univerzálne a vhodné na nosenie počas bežných dní i napríklad na letné párty. Poďme si povedať, aké máš pri ich kúpe možnosti.

Letná ponuka pásikavých šiat z e-shopu Zoot je naozaj skvelá. Určite ťa zaujmú nejedny šaty.

5 parametrov pri kúpe námorníckych šiat


Chceš si zaobstarať námornícke šaty? Tu je niekoľko užitočných bodov pri ich výbere.

 

Strih


Dostupnosť šiat je z hľadiska strihov naozaj veľká, takže si môžeš vybrať také, ktoré sa ti páčia, no zároveň korešpondujú k tvojmu typu postavy. Vieš, aké sú vhodné pre teba?

__check

Hruška – ideálnym strihom sú pre túto postavu šaty tvarované do písmena A. Vhodné sú tie, ktorých vrchná časť je tvorená z horizontálnych pásikov a spodná je jednofarebná. Siahnuť môžeš aj po tých s vodorovnými pruhmi.

__check

Obrátený trojuholník – ak toto tvoj typ postavy, hodia sa ti šaty s úzkym pásom a výstrihom do tvaru V. Vyberaj oblečenie, ktoré má vertikálne pruhy.

__check

Obdĺžnik – v tomto prípade môžeš siahnuť po šatách, ktoré majú vertikálne i horizontálne pruhy.

__check

Presýpacie hodiny – postavu správne zvýraznia úzke a obtiahnuté šaty. Čo sa týka pásikov, vhodné sú vertikálne alebo šikmé pruhy.

__check

Jablko – najlepšou voľbou sú zavinovacie šaty, ktoré majú rafinovaný výstrih a zdôraznia pás. A pozornosť od strednej časti tela odvedie vertikálny pruhovaný vzor.

__check

Pravítko – k štíhlej postave ako je táto, s minimálnymi bokmi a krivkami, sa výborne hodia úzke šaty. Na pridanie objemu a šírky sú dobré horizontálne pruhy. Oblečením s vertikálnymi pruhmi si opticky ešte viac predĺžiš líniu tela.

A čo drobná a vysoká postava? Aj podľa toho existujú rady, aké prúžky nosiť. Malej a drobnej postave pristanú vertikálne úzke prúžky. Tie opticky predĺžia postavu. Ak by si sa rozhodla pre oblečenie s vodorovnými prúžkami, tvoja postava by mohla vyzerať ešte menšia a užšia. Vyššie postavy majú viac možností, čo sa týka nosenia prúžkov. Pristanú im totiž vodorovné i zvislé pruhy. Horizontálne zvýraznia výšku, no a vertikálne zase pridajú želaný objem.


Farby a vzory


Ako sme spomínali už vyššie v článku, charakteristickou farebnou kombináciou je pre námornícke šaty biela a modrá. No často sú tieto šaty dostupné aj v červenom, hnedom či čiernom prevedení s bielymi pruhmi.

Zatiaľ, čo sú niektoré modely čisté bez akýchkoľvek detailov, iné na sebe majú rôzne motívy, napríklad našité malé kotvy či lode. Tie sú väčšinou umiestnené v hornej časti oblečenia, no napríklad dovolenkové prevedenia námorníckych šiat ich môžu mať väčšie a umiestnené v strednej časti.
 

Žena v čiernobielych pruhovaných šatách.
Autor:  Katherine Dec (Pexels)

Len máloktorá žena povie, že má dostatok šiat, väčšine vždy chýbajú. Ak je to aj tvoj problém, máme riešenie – pre rýchle nákupy si pozri vybranú ponuku tých najlepších kúskov na našom webe.

Materiál


Pri výbere šiat z hľadiska materiálu je potrebné zohľadniť príležitosť i obdobie, kedy ich chceš nosiť. Samozrejme, najdôležitejšie je tvoje pohodlie a štýl.

Medzi najobľúbenejšie materiály patria:
 

__check

Bavlna – ideálny materiál letných šiat. Je dobre priepustná a absorpčná.

__check

Ľan – je odolný a prírodný materiál, ktorý poskytuje chladivý efekt. A navyše, ľanové šaty sú charakteristické dlhou životnosťou.

__check

Viskóza -  charakterizuje ju ľahkosť a vzdušnosť.

__check

Polyester – odolný, pružný materiál, ktorý sa ľahko čistí.

__check

Flanel – áno, aj s týmto materiálom sa môžeš stretnúť pri prúžkovaných šatách, a to tých, ktoré sú určené na chladnejšie obdobie v roku.

__bulb
Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?

Nie si spokojná s doručenou objednávkou z e-shopu eobuv? Vybraný tovar jednoducho vráť. Povieme ti, ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD.

Veľkosť


Správna veľkosť je veľmi dôležitá nielen preto, aby šaty na tebe vyzerali dobre, ale predovšetkým si sa cítila pohodlne. Máme pre teba pomôcku, s ktorou sa už viac nebudeš obávať, že si cez internet kúpiš šaty v nesprávnej veľkosti. Keďže sa veľkosti môžu líšiť v závislosti od daného výrobcu, vždy si pozri uvedenú veľkostnú tabuľku na stránke predávajúceho. Na základe údajov v nej a porovnaním s tvojimi mierami jednoducho zistíš, ktorá veľkosť je pre teba správna.


Dĺžka

 

Každá dĺžka šiat je vhodná na iné príležitosti a súvisí aj s výškou, typom postavy či osobnými preferenciami. Nasledovné informácie ti môžu s výberom vhodnej dĺžky šiat pomôcť.

Mini šaty sú vhodné pre odvážnejšie ženy, ktorým nevadí krátka dĺžka šiat – siahajú totiž približne do polovice stehien. Vhodné sú na voľný čas a neformálne udalosti. Výhodou takýchto šiat je, že opticky dokážu predĺžiť nohy. V tejto dĺžke sa vyrábajú napríklad plážové pruhované šaty.

Krátke, no dostatočne dlhé na to, aby si si ich mohla obliecť aj na významné udalosti, sú šaty nad kolená. Midi šaty, alebo šaty po kolená, sú ideálne na každý deň, do práce i voľný čas.

V maxi šatách sa budeš cítiť maximálne komfortne a sebavedome, nech si ich oblečieš na akúkoľvek príležitosť. Aj v pruhovanom prevedení pôsobia elegantne a chic. 
 

Žena s klobúkom v námorníckych šatách.
Autor: Artem Lysenko (Pexels)

E-shop Tchibo má vo svojej ponuke nejedny moderné prúžkované šaty. No pozrieť sa rozhodne oplatí aj iné modely.

Koľko námornícke šaty stoja?


Cena za námornícke šaty sa líši podľa značky, materiálu, kvality spracovania i konkrétneho e-shopu. Samozrejme, nie vždy platí, že čím drahšie šaty, tým kvalitnejšie. Preto vždy pri nákupe zohľadni, či kvalita materiálu zodpovedá cene a porovnávaj ponuky viacerých e-shopov.

Šaty s námorníckym vzorom kúpiš už približne od 20 €, no cena kvalitnejších modelov sa šplhá aj na 80 €.

Obávaš sa online nákupov šiat? Nemusíš. Mnohé e-shopy poskytujú predĺženú lehotu na vrátenie tovaru, aby si si mohla objednané oblečenie vyskúšať v pohodlí domova a rozhodnúť sa, či si ho necháš, alebo ho vrátiš. V mnohých e-shopoch môžeš vrátiť tovar zakúpený online na predajni bez udania dôvodu.

 

Ako nosiť námornícke šaty


Vytvoriť nadčasový outfit s pruhovanými šatami nebude náročné teraz a ani o 3 roky. Kvôli svojej univerzálnosti budú IN vždy.

Outfit s námorníckymi šatami výborne doplníš jednoduchými doplnkami, napríklad kabelkou, slnečnými okuliarmi alebo šperkami. Čo sa týka obuvi, hodia sa k nim espadrilky, sandále, ale aj tenisky pre dosiahnutie ležérneho outfitu.

Obliekaš si námornícke šaty na pláž? Nezabudni si zobrať aj slamenú kabelku.

__bulb
Si pravý metalista? Povieme ti, kde nájdeš najštýlovejšie metalové oblečenie

Ako správnemu fanúšikovi metalu ti v šatníku nemôže chýbať niekoľko základných kúskov. Preto ti poradíme e-shopy, kde kúpiš metalové oblečenie za skvelé ceny.


Námornícke šaty sú populárnym kúskom oblečenia pre ženy po celom svete. Svojou jednoduchosťou, pohodlnosťou a elegantnosťou sú často číslom jedna pri tvorbe outfitu na horúce dni. A je jedno, či ide o look na voľný čas, alebo významné príležitosti. Pruhované námornícke šaty sa pri správnej kombinácii hodia na každý deň.