Najkrajšie pánske parfumy pre rok 2024: Využi ponuky týchto e-shopov

Muž drží v ruke parfum Hugo Boss.

Parfum reprezentuje vkus a individualitu jeho nositeľa a takisto sa podieľa na tvorbe prvého dojmu. Vieš, aké sú najkrajšie pánske parfumy tohto roka a kde ich kúpiš?

Výber parfumu nie je jednoduchý, no za to veľmi dôležitý proces. Veď vôňa je akousi druhou kožou človeka a aj bez jediného slova prezradí jeho štýl. Existuje množstvo druhov vôní, čo ti dáva priestor vybrať si presne taký parfum, ktorý ti maximálne vyhovuje. Na druhej strane môže byť preto nákup zdĺhavý, no a s tým ti už poradíme my v nasledujúcich riadkoch. Poďme si povedať, ako vybrať pánsky parfum spolu s tipmi na TOP pánske parfumy.

V tomto článku sa dozvieš:

__check

e-shopy, v ktorých sa oplatí nakupovať nielen parfumy

__bulb
Ako vybrať kvalitné slnečné okuliare a kde ich zohnať?

Rada odborníkov je jasná – v lete bez slnečných okuliarov ani na krok. No ako si kvalitné slnečné okuliare vybrať? Všetko dôležité sa dozvieš v tomto článku.


Ako vybrať parfum pre muža?


Parfum nie je tým jediným, po ktorom môžeš z radu vôní siahnuť, no určite najkvalitnejším, čo sa týka obsahu vonných zložiek. Parfum obsahuje 20 až 40 % vonnej kompozície. V porovnaní s ním tvorí parfumovanú vodu približne 15 % vonných esencií a toaletnú vodu približne 8 %. Intenzita parfumu je teda dostatočne silná, takže aj po aplikácii len niekoľkých kvapiek je cítiť po celý deň.

Áno, parfum patrí k najdrahším druhom vôní, no to zodpovedá jeho kvalite. Niektorí muži si parfum šetria na významné príležitosti a počas bežných dní používajú menej kvalitné vône. Podľa nás je fajn podčiarknuť svoju výnimočnosť kvalitnou vôňou aj v bežný deň.

Zloženie vône

 

Zrejme si už počul, že zloženie parfumov pozostáva z akýchsi troch vrstiev, ktoré sa po aplikácii uvoľňujú postupne. Sú to tieto.
 

1

Hlava (vysoké tóny) – je tou najdôležitejšou časťou, keďže po aplikácii je cítiť ako prvá. Zvyčajne pozostáva z kvetinových a ovocných zložiek.

2

Srdce (stredné tóny) – ucítiš ho po odznení vône hlavy. Zvyčajne ho cítiť v priebehu 2 až 4 hodín. Tvoria ho rôzne špecifické vône, ako je napríklad jazmín, škorica.

3

Základ (nízke tóny) – posledná v poradí je ťažšia a zmyselnejšia vôňa, ktorú cítiť až do úplného vyprchania vône.


Výber parfumu z viacerých hľadísk


Aby si bol s vybranou vôňou spokojný, musí zodpovedať tvojmu osobnostnému typu. Napríklad manažéri na vysokých pozíciách často siahajú po výrazných parfumoch, športovo založených mužov zase lákajú svieže vône a iní dávajú prednosť menej výrazným parfumom.

Platí, že vôňu by si si mal vyberať aj podľa ročného obdobia. Zatiaľ, čo v lete je lepšie siahnuť po ľahších parfumoch, v zimných mesiacoch si dopraj korenistejšiu vôňu.

Počul si o výbere parfumu podľa outfitu? Napríklad k čiernemu oblečeniu sa vraj skvele hodí vôňa santalového dreva, biely outfit podčiarknu jemné a čisté vône a k modrému oblečeniu zase svieži citrón či jablko.
 

Muž drží v ruke parfum BVLGARI.
Autor: Mark Chan (Unsplash)

Aké druhy parfumov máš na výber?



Podľa obsahu vonného základu rozoznávame niekoľko druhov vôní parfumov.
 

__check

Kvetinové – obľúbenejšie sú síce u ženského pohlavia, no napríklad po pomarančovej vôni prepletenej s bergamotom siahajú aj páni.

__check

Orientálne – skvelé sú predovšetkým na zimné mesiace. Exotické drevá, škorica, pačuli či rôzne korenia, to všetko je pre ne charakteristické.

__check

Drevité – všeobecne sú považované za najobľúbenejšie. Medzi ich hlavné zložky patrí napríklad céder alebo santalové drevo.

__check

Kapradinové – nájdeme ich najmä v sekcii pánskych parfumov a obsahujú napríklad tóny mäty, šalvie.

__check

Kožené – parfumy s týmto označením patria k tým najdrahším. Obsahujú vôňu kože, drevného dechtu alebo tabaku.

__check

Cyprusové – typické sú svojou extravagantnosťou a zvyknú obsahovať citrusové i kvetinové tóny, ale aj drevité a zemité esencie.

__check

Citrusové – definuje ich sviežosť prepojené s príjemnou kvetinovou arómou.

Kvalita vône


To, ako dlhá je výdrž vône, závisí od jej samotnej kvality. Je všeobecne známe, že výdrž letných vôní je kratšia v porovnaní so zimnými. Obsahom tých zimných sú totiž ťažšie tóny daných ingrediencií, a teda je intenzívnejšia aj ich sila. O akom čase sa rozprávame? Kvalitné zimné vône môžeš cítiť až 10 hodín, zatiaľ čo tie letné približne 6 hodín.
 

Parfum, rastlina, citrón.
Autor: Stefanie Berlin (Pexels)

Dobre zvolený parfum je akousi bodkou celého looku. Práve preto nezanedbaj ani výber oblečenia. Obnova šatníka bude jednoduchá a rýchla s nákupom v e-shope Answear.

5 tipov na najlepšie pánske parfumy 2024


Veríme, že o dôležitosti parfumu ani trochu nepochybuješ a si rozhodnutý doplniť svoju zbierku vôní. Z rebríčkov najpredávanejších pánskych parfumov sme vybrali 5, o ktorých by si podľa nás mal určite vedieť.


 

Bleu De Chanel

 

Máš od parfumu naozaj vysoké očakávania? Siahni po tejto neobyčajnej a luxusnej vôni, ktorá podčiarkne tvoju charizmu a mužnosť. Drevito-aromatický parfum definuje dlhá výdrž a univerzálnosť. Vynikne na denné nosenie, ale aj významné udalosti. Jednoducho, v každej situácii s ním zanecháš unikátny prvý dojem.

Zložky parfumu:

__check

Hlava – bergamot, citrónová kôra, tarragon, mäta

__check

Srdce – pelargónia, ananás, zelené tóny, levanduľa

__check

Základ – cédrové drevo, ambra, santalové drevo, fazuľa tonka, Iso E Super

 

Koľko za tento parfum zaplatíš? V e-shope Vivantis máš k dispozícii 3 obsahové varianty. Za najmenšie 50 ml balenie zaplatíš približne 130 € a najväčšie 150 ml ťa budeš stáť 240 €. Zdá sa ti cena vysoká? Keďže patrí k najpredávanejším a má skvelé hodnotenia, môžeš si byť istý, že cena zodpovedá kvalite.

 

Christian Dior Sauvage Elixir


Je ti názov tejto korenistej, drevitej a pritom trochu sladkej vône povedomý? Ide o výrazný parfum, po ktorom by mal siahnuť každý sebavedomý muž. V jeho zložení sa nachádza aromatická zložka, aj kvôli ktorej má prívlastok zvodnej vône. Ak chceš zapôsobiť na nejakú dámu, môžeš si byť istý, že túto ikonu medzi parfumami si určite zapamätá a nenechá ju chladnou.

Parfum je ideálny na večerné nosenie a významné príležitosti, no ak po ňom siahneš aj vo všedných dňoch, rozhodne nebudeš jediný.

Zložky parfumu:

__check

Hlava – muškátový oriešok, škorica, kardamóm, grapefruit

__check

Srdce – levanduľa

__check

Základ – ambra, sladké drievko, santalové drevo pačuli, haitský vetiver


Sauvage Elixir od značky Christian Dior si môžeš kúpiť v dvoch rôznych veľkostiach. Za 60 ml zaplatíš približne 150 € a väčšie 100 ml balenie ťa bude stáť necelých 200 €. 

Pánsky parfum Dior Sauvage Elixir.
Autor: Autor: Absin (Pexels)

Súhlasíš s výrokom, že šaty robia človeka? V tom prípade ťa určite potešia tieto ponuky. Vďaka nim ušetríš pri nákupe oblečenia a doplnkov peniaze a do šatníka doplníš skvelé kúsky.


Terre D` Hermes


Pod týmto označením sa skrýva elegantná a svieža drevito-cyprusová vôňa. Určená je pre muža, ktorý dokáže aj v bežných veciach objaviť niečo špeciálne a teší sa z každého dňa.

Po aplikácii tohto parfumu sa muž stáva jedinečným, zmyselným a neodolateľným. Zloženie je jednoduché, no v tomto prípade potvrdzuje, že v jednoduchosti je krása a sila.

Zložky parfumu:

__check

Hlava – pomaranč, grapefruit

__check

Srdce – kremeň

__check

Základ – dubový mach, benzoin, drevité tóny


Parfum Terre D` Hermes si môžeš kúpiť v 75 ml balení za cenu 90 € alebo 200 ml flakón za 161 €.

__bulb
Retiazka s krížikom je skvelý darček. Koľko by ale mala merať?

Hľadáš univerzálny druh šperku, ktorý nikdy nevyjde z módy? Medzi populárne patrí retiazka s krížikom. Zisti, ako ju správne vybrať a v akých e-shopoch nakupovať.

HUGO BOSS BOTTLED


Nezabudnuteľnosť a zmyselnosť, to sú charakteristiky tohto parfumu. Už po jednom nádychu intenzívne ucítiš viaceré vonné zložky, ktoré vo výsledku prinášajú ambrovo-drevitú vôňu. Každý moderný muž bude spokojný s parfumom, ktorý zdôrazňuje jeho sebaistotu a ambície. Odporúčaním jeho tvorcov je nosiť ho počas jesene a zimy.

Zložky parfumu:

__check

Hlava – kadidlo, kardamóm

__check

Srdce – vetiver, pačuli

__check

Základ – cédrové drevo, labdanum


Dostupné je 50 ml a 100 ml balenie. Za menšie vo FAnn-parfumérie zaplatíš približne 115 €.

Chýba ti nenahraditeľný pomocník pri úprave brady a fúzov? Klikni na link nižšie a vyber si svoj nový zastrihávač z internetového obchodu AndreaShop.

Versace Eros



A čo parfum na letné dni s dávkou sviežosti? Tvoje očakávania splní táto vôňa pomenovaná po gréckom bohovi lásky Erosovi. Parfum charakterizuje odvážnosť, vášnivosť, zmyselnosť a sila. Vynikne na mužovi, ktorý si je istý sám sebou a nemá najmenší problém prejaviť svoje city. Pekná súhra zložiek vo finále vytvára svieži parfum so silnými orientálnymi prvkami a drevitou arómou.

Zložky parfumu:

__check

Hlava – mäta, citrón

__check

Srdce – zelené jablko, pakost

__check

Základ – ambra, absolut vanilky, fazule tonka


V e-shope Notino je tento parfum od Versace dostupný v 100 ml flakóne, za ktorý zaplatíš 119  €.
 

Pánsky parfum Versace Eros.Zdroj: Hatem Boukhit (Unsplash)

Náš tip: K moderným doplnkom každého muža už niekoľko rokov patrí aj kožená pánska taška. Nachádza sa v tvojom šatníku?

 

Testovanie parfumu


Máš spomedzi parfumov svojich favoritov? V tom prípade je najvyšší čas navštíviť najbližšiu parfumériu a ovoňať ich na vlastnej koži. Vybraný parfum aplikuj na suchú pokožku približne zo vzdialenosti 15 cm. Pre maximálne uvoľnenie vône sa odporúča aplikovať ho na „teplé miesta tela“, teda napríklad na zápästie alebo predlaktie. Ale opatrne, naraz neskúšaj veľký počet parfumov, pretože sa v ich vôňach môžeš jednoducho „stratiť“. Skús maximálne 2 vône, na každé zápästie jeden parfum.

Pred kúpou sa odporúča nechať si parfum na ruke po celý deň. Postupne sa uvoľnia všetky zložky a tak zistíš, či sa ti naozaj páči. Si si svojím výberom istý? V tom prípade si otvor napríklad e-shop Notino a vyhľadaj svoj budúci parfum. Pýtaš sa, prečo nakupovať online? Nakupovanie cez internet je bez pochýb pohodlnejšie a rýchlejšie v porovnaní s kamennou predajňou a často máš online možnosť nakúpiť za nižšie ceny.

Ešte si v spomínanom e-shope nenakupoval? Na našom webe sme pre teba pripravili sprievodcu nákupom, ako vybrať na Notino najlepší parfum.

A navyše, niektoré e-shopy ponúkajú možnosť objednať si vzorky parfumov, ktoré môžeš otestovať v pohodlí domova a zistiť, ktorý ti najviac vyhovuje.

__bulb
Ako a kde kúpiť najlepšiu žehličku na vlasy? Máme cenné tipy

Snívaš po rovných a lesklých vlasoch? Stačí málo, aby sa to stalo skutočnosťou. Povieme ti, ako vybrať najlepšiu žehličku na vlasy a aj to, kde nakupovať.

Aplikácia parfumu


Základným pravidlom je aplikovať parfum ešte predtým, ako sa oblečieš. Je na to viacero dôvodov. Prvým a najdôležitejším je, že sa na pokožke sa vôňa najlepšie uvoľní a druhým, že niektoré parfumy môžu na oblečení vytvoriť škvrny. Po aplikácii parfum na pokožke rozhodne nerozmazávaj, výrazne tým znížiš účinnosť vône.

Zvykneš parfum nastriekať do vzduchu a následne tým miestom prejsť? To sa za aplikáciu parfumu, ktorá vydrží po celý deň, rozhodne nepovažuje.

Ako sme spomínali už pri testovaní parfumu, parfum sa odporúča aplikovať ho na „teplé miesta na tele“, a to na predlaktie, zápästie, hrudník, ramená a krk. Na tých to miestach sa plnohodnotne uvoľní jeho vôňa.

Na trvácnosť a kvalitu vône má vplyv aj skladovanie parfumu. Možno ťa prekvapí, že jeho umiestnenie v kúpeľni nie je najlepším rozhodnutím. Výrazne sa tam mení teplota a vlhkosť, čo má vraj negatívny vplyv na molekuly parfumu. Najlepšie skladovanie je na chladnom a tmavom mieste.

 

Kvalitné parfumy svetových značiek nevynikajú len očarujúcou vôňou. Samozrejmosťou je pri nich aj prepracovaný dizajn flakónu. Sám parfum je teda akousi ozdobou a po jeho aplikácii automaticky zdôrazňuje aj tvoj štýl a vlastnosti. Neváhaj, využi zľavy na parfumy a vyber si svoj nový ešte dnes.