Ako vrátiť tovar v Möbelixe? Takéto máš možnosti

muz-lepi-krabicu

Nakupoval si v e-shope Möbelix, no tovar ti z nejakého dôvodu nevyhovuje? Povieme ti, ako prebieha v Möbelixe vrátenie tovaru a aj to, aké TOP ponuky môžeš využiť.

Online nakupovanie je v súčasnosti absolútne bežným spôsobom kúpy produktov v rôznych kategóriách. Najčastejšie do internetových košíkov vkladáme oblečenie, obuv, elektroniku, knihy či lieky, no výnimkou nie je ani nábytok či záhradný sortiment. To všetko a omnoho viac si môžeš nechať doručiť až priamo k dverám. Samozrejme, občas sa môže stať, že ti tovar nevyhovuje a vyriešiť musíš jeho vrátenie. No nie je to nič náročné. S tým, ako pohodlne a bez problémov vrátiť tovar do Möbelixu, ti poradíme v tomto článku.


Čo môžeš nakupovať v e-shope Möbelix?


Značka Möbelix patrí do koncernu nábytkárskej skupiny XXXLutz a na trhu existuje už od roku 1989. Na Slovensku sme v tomto obchode mohli prvý raz nakupovať v roku 2008. Značka sa od samotného vzniku špecializuje na predaj kvalitného nábytku, bytových doplnkov a záhradného nábytku, prostredníctvom ktorých chce priniesť svojim zákazníkom lepšie a komfortnejšie bývanie.

Všimol si si pri návšteve webu, na dverách kamennej predajne, v televízii alebo letáku nápis „Buďte IN“? Toto heslo je najnovšou komunikačnou koncepciou značky, ktorá hovorí o tom, že Möbelix je INšpiratívny, INovatívny, INdividuálny. Tovar, ktorý predáva, teda nevníma len ako niečo, čím si zákazník zariadi bývanie, ale aj niečo, čím môže vyjadriť svoj jedinečný vkus a štýl. Slovami značky v kampani: „Kvalitným a INovatívnym dizajnom chce Möbelix zákazníkov INšpirovať k vytvoreniu domova, ktorý je skutočne INdividuálny.“

Möbelix v kampani sústredí pozornosť najmä na hodnoty ako je kvalita a udržateľnosť. Takýto tovar považuje nielen za šetrný k životnému prostrediu, ale aj dlhodobo hodnotný a funkčný pre zákazníkov.

Poď si aj ty zariadiť bývanie individuálne podľa tvojho vkusu a preferencií, no predsa inovatívne vďaka modernej ponuke e-shopu.

Stačí kliknúť na niektorú zo sekcií na hlavnej stránke a preklikať sa do želanej sekcie. Domovská stránka je naozaj prehľadná, takže jednoducho nájdeš to, čo hľadáš. Na hlavnom paneli sa nachádza 9 kariet – miestnosti, nábytok, doplnky, kuchyne, záhrada, INšpirácie, INdividuálne, INfo a zľavy.
 

eshop-mobelix
Zdroj: Mobelix.sk


V prvých piatich kartách nájdeš sortiment prehľadne kategorizovaný, takže nakupovanie bude viac ako intuitívne.

Potrebuješ získať nové nápady, ako zariadiť bývanie? Klikni na kartu Inšpirácie. Obsahuje zaujímavé trendy, rady, tipy a triky i tipy na darčeky.

Vedel si, že Möbelix poskytuje aj také služby, ako je výber kuchyne na mieru a 3D kuchynský plánovač, plánovanie celej domácnosti od predsiene až po spálňu či konfigurátor skríň a šatníkov? Značka naozaj chce, aby bývanie bolo maximálne podľa tvojich predstáv. Otvor si sekciu INdividuálne a naplánuj si svoje  bývanie do posledného detailu.

Po kliknutí na kartu INfo získaš informácie napríklad o stave tvojej objednávky, možnosti zapožičať si dodávku, výpredaji posledných kusov tovaru či aktuálnych letákoch. No a po otvorení poslednej karty nájdeš produkty za TOP cenu. Už viac nemusíš prehliadať kategórie kvôli zvýhodneným cenám, pretože všetky nájdeš tu na jednom mieste.
 

zena-s-muzom-vyberaju-tovar-z-krabice
Autor: Ketut Subiyanto (Pexels)

 

Ako prebieha vrátenie tovaru v Möbelixe?


Zákonná lehota na vrátenie tovaru kúpeného prostredníctvom online obchodu je 14 dní od kúpy, a to bez udania dôvodu. Táto dĺžka lehoty platí aj pri vrátení tovaru kúpeného v e-shope Möbelix. Nevyhovujúci tovar je potrebné zabaliť tak, aby počas prepravy nedošlo k jeho poškodeniu. A do balenia musíš vložiť aj vyplnený formulár na vrátenie tovaru. Na základe vyplnených údajov ti bude čiastka za tovar poukázaná na bankový účet bezhotovostne do 14 dní.

Akým spôsobom odoslať vracaný tovar? Máš 2 možnosti. Ak ide o drobný tovar, pokojne ho pošli poštou. No pozor, môžeš ho odoslať len doporučene, v prípade dobierky nebude prevzatý. V prípade väčších rozmerov tovaru obchod odporúča osobné vrátenie tovaru v ľubovoľnej Möbelix predajni.

A ako si myslíš, že je to v prípade tovaru kúpeného v kamennom obchode - umožňuje Möbelix vrátenie tovaru na predajni? Odpoveď je áno. Ak si kúpil tovar v jednej z niektorých prevádzok obchodu, nepoškodený a nepoužívaný tovar môžeš vrátiť v tej istej predajni, kde si ho kúpil. No v takomto prípade ti nebudú vrátené peniaze, ale poukaz v rovnakej hodnote na ďalší nákup.

__bulb
Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?

Nie si spokojná s doručenou objednávkou z e-shopu eobuv? Vybraný tovar jednoducho vráť. Povieme ti, ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD.


Vieš, čo znamená, ak je nejaký tovar v e-shope Möbelixu označený ako Dropshipping? Takýto tovar pochádza priamo od výrobcu, a teda sa nenachádza v žiadnej z predajní. Získať ho môžeš len online objednaním, pričom ti bude doručený na adresu.

Ale, čo ak sa rozhodneš pre vrátenie takéhoto tovaru? Na vrátenie máš rovnako 14 dní, no samotný postup vrátenia sa mierne odlišuje.

V prvom kroku musíš na emailovú adresu shop@moebelix.sk poslať fotografie produktu a dôvod, prečo chceš tovar vrátiť. Möbelix tvoje rozhodnutie odkomunikuje s daným dodávateľom a následne ti pošle špedičné štítky s adresou na doručenie tovaru. To sa týka tovaru, ktorý váži do 30 kg. Tento šetrne zabaľ a odošli poštou alebo prostredníctvom kuriérskej spoločnosti.

V prípade, že má tovar nad 30 kg, na adresu si ho príde vyzdvihnúť špedičná spoločnosť. Nielen, že tým bude prevoz tovaru bezpečnejší, ale zároveň bude pre teba vrátenie komfortnejšie.

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.


Ako si si mohol prečítať, vrátenie tovaru v Möbelixe nie je žiadnou vedou. Preto ak ťa doteraz od online objednávania odrádzala predstava náročného procesu vrátenia tovaru, už sa online nákupov nemusíš báť. Veď nákup cez internet ti prináša množstvo benefitov – komfort bez strácania času v obchodoch, rýchle porovnanie cien a špeciálne ceny, ktoré sú niekedy dostupné len online.

O výhodách online nakupovania ťa možno presvedčí aj naše Rozšírenie KUPLIO. Po jeho nainštalovaní získaš v tých najobľúbenejších e-shopoch jedinečné cenovo zvýhodnené ponuky.

rozsirenie-kuplio-vasekupony