10 tipov na darček na Deň matiek 2024 za skvelé ceny

mama-dievcatko-kytica-kvetov

Za čo všetko si svojej mame vďačná? Povedz jej to práve v tento deň a nezabudni aj na malú pozornosť. Máme pre teba super nápady, čo môžeš na Deň matiek 2024 darovať.

Mama je jedným z dvoch základných a dôležitých pilierov rodiny a zároveň nenahraditeľným človekom v živote každého z nás. Chce len to, aby bolo jej dieťa šťastné a urobí pre to všetko na svete. Či už je to nekonečná starostlivosť, prebdené noci či slová útechy kedykoľvek je to potrebné, mama to všetko a omnoho viac urobí každý deň s láskou a oddanosťou.

Ako by si opísala svoju mamu? Zamysli sa, čo si na nej vážiš najviac a svoj odkaz prilož k vybranému darčeku. S výberom vhodného darčeku ti pomôže našich 10 nápadov.


„Keď ste mamou, nikdy nie ste vo svojich myšlienkach sama. Mama vždy myslí dvojnásobne – raz za seba a raz za svoje dieťa.“ 
– Sophia Loren, talianska herečka

Skôr, ako ti predstavíme konkrétne tipy na darčeky, chceme ti dať do pozornosti tieto aktuálne ponuky. Rozhodne by si ich nemala prehliadnuť.


Kedy je Deň matiek 2024?


Možno si nevedela, že svetový Deň matiek sa každý rok oslavuje v inom dátume. Každoročne sa jeho dátum mení, no termínom jeho oslavy je vždy v poradí druhá májová nedeľa v danom roku. Tento rok oslavujeme Deň matiek 12. mája.   

V krátkosti sa vráťme do histórie. Hovorí ti niečo Mothering Sunday? Tento anglický sviatok sa podľa viacerých zdrojov považuje za predchodcu súčasného Dňa matiek. V tento deň sa navštevovali kostoly, pričom tam deti nosili svojím matkám kvety.

Za zakladateľku Dňa matiek takého, aký poznáme dnes, sa považuje americká aktivistka Anna Maria Jarvis. Tá ho oslavovala prvýkrát v súkromí so svojimi najbližšími v roku 1907 a za národný sviatok bol vyhlásený americkým prezidentom v roku 1914.

O povedomie Dňa matiek sa na vtedajšom území Československa postarala známa verejná činiteľka Alica Masaryková, a to v roku 1923.
 

Rodina sa objíma.
Autor: Vlada Karpovich (Pexels)

 

10 nápadov na darčeky na Deň matiek 2024


Špeciálny deň, akým Deň matiek bez pochýb je, si žiada aj skutočne výnimočný darček. Aj ním totiž svojej mame ukážeš, akou dôležitou osobnou je v tvojom živote. Ak ti chýba inšpirácia, si na správnom mieste. Máme pre teba totiž pripravených 10 nápadov na skvelé darčeky. Tu sú.
 

Šperky potešia každú ženu


Za jeden z najkrajších darčekov vôbec sa považujú práve produkty z kategórie šperkov. Prstene, náhrdelníky, náramky či náušnice .. všetky majú silu vyjadriť lásku mame za teba.

Len ťažko sa vieš trafiť do vkusu svojej mamy? Zvoľ menšie a nenápadné šperky. Napríklad jemnú retiazku či zlaté náušnice. Alebo vieš, že už dlho túži po kvalitných hodinkách? Teraz je ideálny čas prekvapiť ju práve nimi.

Jedinečné a originálne šperky daruješ objednávkou personalizovaných šperkov, napríklad s iniciálkami mien jej detí či ich dátumami narodenia. No a pekným doplnkovým darčekom môže byť aj šperkovnica.



Kvety nemôžu chýbať


Veľa žien si bez kvetov nevie akýkoľvek sviatok ani len predstaviť. No ešte väčšiu radosť dokážu kvety urobiť, ak sú darované vo všedný deň. Už o niekoľko dní však budeš mať špeciálnu príležitosť darovať mame kyticu s obľúbenými kvetmi, nepremeškaj ju.


Nové módne kúsky


Oblečenie si najčastejšie dovolia mamám kupovať najmä dcéry, ktoré sa skôr dokážu vcítiť do ich módneho vkusu. Vybrať môžeš napríklad štýlovú sukňu z Answear, šaty či Mohito blúzku. No riešenie máme aj pre synov, ktorí chcú svoju mamu obdarovať práve darčekom z tejto kategórie. Siahni po darčekovej poukážke, s ktorou si sama vyberie, čo sa jej páči.

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.


Ak nie oblečenie, siahnuť môžeš aj po trendy módnych doplnkoch. Kabelke, šatke alebo doplnkom do vlasov len ťažko odolá. A krokom vedľa nebude ani to, ak si z darčekovej tašky vytiahne dlho vyhliadnutý pár topánok.
 

Šperky s iniciálkami.
Autor: Hasan Gulec (Pexels)

Nový knižný príbeh


Obdobie, keď deti vyrástli a majú vlastné rodiny, je tým, kedy si mamy doprajú viac času na seba a svoje koníčky. A čítanie kníh k nim patrí veľmi často. Obľubuje túto záľubu aj tvoja mama? Tu je 5 tipov na skvelé knihy:

__check

romantická beletria – Všetkými zmyslami (Rebecca Yarros)

__check

podľa skutočnej udalosti – Návrat z pekla (Jan Vavřík)

__check

kuchárska kniha – Pečieme na sviatky bez lepku (Katarína Olejárová)

__check

historický román - Stroskotanec v Cornwalle (Julie Klassenová)

__check

voľný čas – Zdravie z vlastnej záhrady (Hanka Sekulová)


Patrí tvoja mamina k fanúšičkám moderných technológií? V tom prípade ju poteší čítačka elektronických kníh. S ňou si knihu bez veľkej námahy zoberie a prečíta kdekoľvek.


Cesta za zážitkami


Mamine s dobrodružnou povahou sa určite bude páčiť, ak jej naplánuješ a zorganizuješ dovolenku do vysnívanej destinácie. Ako na to? V prvom je to výber cieľovej krajiny, nasleduje rezervácia ubytovania a zabezpečenie dopravy. Na záver už len zostáva mamine oznámiť všetky potrebné informácie.

A vieš, ako ju týmto darčekom môžeš ešte viac potešiť? No predsa ak na vybranú dovolenku pôjdete spolu. Sme presvedčení, že sa nebude vedieť dočkať.

Chýba ti inšpirácia na dokonalú dovolenku? Pozri si ponuku pobytov cestovnej kancelárie CND Travel.

Viac ako dovolenky preferuje tvoja mamina zážitky? Vyber jej nejaký z týchto e-shopov.


Domáci wellness


Nie je tvoja mamina práve cestovateľský typ? Potom ju potešia produkty na domáci wellness. Myslíme tým napríklad masážnu vaničku na nohy, masážny vankúš na krk či masážne kreslo, ktoré sa postará o celkový relax. Presne to je cieľom všetkých týchto spomínaných produktov – priniesť uvoľnenie a žiaducu relaxáciu po náročnom dni, a to kedykoľvek v pohodlí domova.

Myslíš, že by sa niečo takéto páčilo tvojej mamine? Pozri si pestrú ponuku e-shopu Dr. Max.
 

Žena si balí oblečenie do kufra.
Autor:  Ketut Subiyanto (Pexels)

 

Obľúbená kozmetika


Každá žena má svoju preferovanú značku kozmetiky a e-shop, v ktorom nakupuje najradšej. A to ti dáva možnosť kúpiť naozaj trefný darček. Máš hneď niekoľko možností. Môžeš sa zamerať na konkrétne produkty, ktoré tvoja mamina najradšej používa. Široký rad kozmetických produktov za skvelé ceny nájdeš napríklad v e-shope Notino.

Druhou možnosťou je, že jej kúpiš produkty, ktoré ešte nevyskúšala, napríklad zo sekcie solí do kúpeľa, masiek na tvár či balzamov na vlasy. Perfektným darčekom je aj parfum. No a naším tretím tipom je darovanie darčekovej poukážky, vďaka ktorej bude výber len na nej.


Produkty pre osobnú starostlivosť


Každá žena, ktorá sa o seba rada stará, ocení praktický darček, ktorý jej túto starostlivosť spríjemní. Siahnuť môžeš napríklad po kozmetických prístrojoch na tvár, setoch na manikúru a pedikúru či novej žehličke na vlasy. Chceš viac tipov, čo môžeš kúpiť z tejto kategórie na Deň matiek? Pozri si ponuku internetového obchodu AndreaShop.

Produkty osobnej starostlivosti nájdeš aj v mnohých ďalších e-shopoch. Vyberáme niekoľko ponúk z tých najlepších:


Užitočné elektrospotrebiče


Je tvoja mama praktická a ocení darček, ktorý naozaj využije? Aj v takomto prípade máme pre teba zopár tipov.

Chceš mamine dopriať krajšie rána vďaka intenzívnej chuti kávy, ktorú má tak rada? Je ti jasné, že musíš kúpiť kvalitný kávovar. Odporúčame ti využiť aktuálne zľavy na vybrané elektro a produkty na Philips. Samozrejme, pribaľ aj niekoľko balení prémiovej kávy.

Vďaka multifunkčnému kuchynskému robotovi bude jej každé varenie a pečenie rýchlejšie. No a varením v parnom hrnci budú pokrmy zdravšie a chutnejšie. Tieto i ďalšie užitočné elektrospotrebiče do kuchyne nájdeš v e-shope Okay.
 

Personalizované darčeky



Čo by mohlo maminu potešiť viac než skutočne jedinečný darček, ktorý je len jeden a žiadny už nebude ako tento?  Áno, hovoríme o personalizovaných darčekoch vyrobených na mieru presne podľa tvojich predstáv.

Aké produkty môžu byť personalizované? Akékoľvek. Vyrobiť môžeš dať šálku s vlastným obrázkom alebo textom, kľúčenku s menom alebo odkazom či vytlačiť fotografie vo veľkosti plagátu alebo obrazu. Populárnou je aj fotokniha od Empikfoto, pričom na úpravu jej obsahu i vzhľadu máš široké možnosti.
 

Žena pozerá do zrkadla, na tvár aplikuje masku.
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)


Toto bolo našich 10 nápadov na darčeku ku Dňu matiek. Pre ktorý z nich sa rozhodneš? A nezabudni, že maminu môžeš niektorým z nich potešiť aj v bežný deň. Určite sa veľmi poteší, že si na ňu myslela aj mimo sviatkov.
 

Rada nakupuješ online? Stiahni si Rozšírenie KUPLIO a ponuky, vďaka ktorým môžeš ušetriť, sa ti zobrazia automaticky.

rozsirenie-kuplio-vasekupony