Záhrada na jar: Najlepšie značky náradia, ktorými ju skrášliš

13.03.2024 Dominika Bývanie Zdielať
muz-a-zena-sadia-plodiny-v-zahrade

Chceš, aby bola tvoja záhrada na jar upravená? Potrebuješ k tomu niekoľko správnych kusov náradia. Povieme ti, ktoré to sú a aj to, kde sa ich oplatí kúpiť.

Prvé slnečné lúče lákajú von väčšinu z nás. No stále viac hrejúce slnko znamená aj začiatok nevyhnutných záhradkárskych prác. Čo všetko je potrebné urobiť? Z mnohých činností napríklad prekypriť záhony, vysiať trávu na chýbajúce miesta či ostrihať stromy a kríky. Aby ti všetko z toho išlo od ruky, ako správny záhradkár potrebuješ kvalitné záhradné náradie a techniku. A tvoja záhrada ihneď rozkvitne krásou.

__bulb
Bezpečnostné vchodové dvere ti ušetria kopec starostí. Ako ich vybrať?

Chceš zvýšiť bezpečnosť svojho domu? Začni samotným vstupom a zaobstaraj si bezpečnostné vchodové dvere. V našom článku nájdeš všetky podstatné informácie.

zena-sadi-v-zahrade-salat
Autor: Greta Hoffman (Pexels)

 

Aké náradie potrebuješ na jarné práce v záhrade?


Zatiaľ, čo niekto preferuje len trávnik, iný záhradu využíva predovšetkým na sadenie plodín, z ktorých má úžitok. No v oboch prípadoch je potrebné venovať pozemku určitú starostlivosť. Preto ti poradíme, čo by ti v dielni alebo záhradnom domčeku nemalo chýbať.


Sadenie prvej úrody

 

Marec je prvým mesiacom, kedy sa začínajú sadiť prvé plodiny. No ešte pred ich samotným sadením by si mal upratať záhradu od lístia, kúskov dreva či odstrániť suché časti trvaliek. Užitočnými pomocníkmi budú hrable, vysávač na lístie a záhradné rukavice.

Pôdu prekypri a uprav s rýľom, motykou i vytrhávačom buriny. Nielen, že sa ti do takto upravenej pôdy bude ľahšie sadiť, ale takisto je lepšia pre samotné plodiny. A môžeš začať so sadením. Do skleníka zasaď šalát, cibuľu či uhorky, do voľnej pôdy zase reďkovku, hrach či mrkvu. Presaď aj malé priesady paradajok, ktoré si vypestoval počas zimy. Obzvlášť na malé priesady budeš potrebovať praktické malé ručné náradie.
 

male-zahradne-naradie
Autor: Gary Barnes (Pexels)

Vedel si, ak klikneš na zľavy v sekcii záhradkárstvo, nájdeš množstvo užitočných záhradných doplnkov? Pozri si ich všetky teraz.

Úprava stromov a kríkov


Strihanie stromov nie je len okrasnou záležitosťou, ale predovšetkým činnosťou, ktorá má prispieť k bohatej úrode. Pri kúpe záhradných nožníc od značky Fiskars sa môžeš spoľahnúť na presnosť pri strihaní a pohodlnú manipuláciu vďaka ergonomickým rukovätiam. Áno, niečo si za ne priplatíš, no po kúpe zistíš, že za to ľahké, no pevné prevedenie a odolné oceľové čepele stál každý cent.

Zaobstaraj si aj reťazovú pílu, použiješ ju na spracovanie suchých a starých kmeňov stromov. Nájdeš ju v ponuke techniky do záhrady v e-shope Lidl. Zamerať sa môžeš napríklad na populárne Parkside produkty.

Zajíma ťa, ako spracovať konáre? Prečítaj si náš článok, ako vybrať drvič konárov. Vďaka nemu už nebudú konáre v záhrade nikdy problémom. Nakoniec ti z kategórie nožníc na živý plot ti chceme poradiť produkty známej značky Fieldmann, na ktoré sa môžeš pri práci takisto spoľahnúť.
 

zena-v-skleniku-kontroluje-rastliny
Autor: Anna Shvets (Pexels)


Terasa ako nová


Stačí naozaj málo a tvoja terasa môže opäť vyzerať, ako nová. Začnime od podlahy. Na jej vyčistenie použi vysokotlakový Kärcher čistič terás a uvidíš ako jednoducho jej prinavrátiš jej pôvodný vzhľad.

A čo nábytok? Potrebuje vymeniť? Priprav sa na letnú sezónu už teraz a nakupuj záhradný nábytok za zvýhodnené ceny v e-shope Möbelix.


Nezabudni ani trávnik. Je bežné, že je po zime nutné na niektorých miestach dosadiť chýbajúcu trávu. No pre pekný trávnik je dôležitá ešte jedna vec – pravidelné kosenie. Vďaka tomu bude nielen vždy pekne upravený, ale predovšetkým zhustne. A to znamená aj menej buriny a tým pádom aj práce.

Veľký výber kosačiek za skvelé ceny nájdeš v internetovom obchode Andreashop.sk. Klikni a presvedč sa o tom sám.


Na záver ti ešte chceme dať tip na pohodlné a cenovo dostupné oblečenie, ktoré môžeš nosiť nielen počas práce v záhrade, ale aj vo voľnom čase. V e-shope Sinsay nájdeš veľa druhov oblečenia pre ženy, mužov i deti v najrôznejších štýloch.

__bulb
Kde získať darčekovú poukážku Sinsay a na čo ju možno uplatniť?

Chceš niekomu blízkemu urobiť radosť s oblečením, ale nie si si istá, čo presne kúpiť? Vyrieši to za teba darčeková poukážka Sinsay, s ktorou si ho dotyčná kúpi sama.