Nápady na najkrajšiu veľkonočnú výzdobu a dekorácie

27.03.2024 Dominika Bývanie Zdielať
zena-drzi-kosik-s-velkonocnymi-vajickami

Sviatky Veľkej noci symbolizujú radosť, nádej či nový život. A spôsob, ako preniesť túto atmosféru do bývania, je jednoduchý. Tu sú naše nápady na veľkonočnú výzdobu.

Hľadáš inšpiráciu na vzhľad veľkonočnej výzdoby? Máme niekoľko tipov, ako si môžeš oživiť bývanie v duchu sviatkov a začínajúcej sa jari. Preferuješ tradičné dekorácie, alebo sleduješ aj aktuálne trendy? Nechaj sa inšpirovať našimi nápadmi a začni s vytváraním veľkonočnej výzdoby a umiestňovaním dekorácií už teraz.

Rôznych bytových doplnkov a dekorácií nie je nikdy dosť. Pozri si ponuku e-shopu 4home a vyber si zo skvelých ponúk do celého domu.

Veľkonočný stôl


Začneme akýmsi základom, a to veľkonočným stolom, ktorý celé sviatky priam kypí rôznymi chutnými dobrotami. No rovnako dôležité, ako jedlo na ňom, je aj jeho vzhľad. Podľa odborníkov vo svojom odbore by mala byť výzdoba na stole ladená v svetlých farbách, symbolicky k zobúdzajúcej sa prírode.

Typickými farbami jari sú predovšetkým zelená a žltá, no dekorovať môžeš aj prvky v pastelovej ružovej či napríklad modrej. Začni obrusom a následne k nemu dolaď všetko ostatné.

Veselé farby na veľkonočný stôl môžeš dostať aj umiestnením vázy s prvými narcismi, tulipánmi či orgovánom. Buď si istá, že takouto živou dekoráciou vo forme rezaných kvetov nikdy nič nepokazíš.

__bulb
Ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD?

Nie si spokojná s doručenou objednávkou z e-shopu eobuv? Vybraný tovar jednoducho vráť. Povieme ti, ako na eobuv prebieha vrátenie tovaru cez DPD.

Kraslice na množstvo spôsobov


Vlastnoručne maľované vajíčka sú typickým symbolom veľkonočných sviatkov, ktorý predstavuje nový život. Medzi veľkonočnými dekoráciami by teda určite nemali chýbať. Ako urobiť tie najkrajšie? Existuje veľmi veľa rôznych techník zdobenia od klasického maľovania, lepenia prvkov, ozdobovania voskom či mozaikou.

Poznáš napríklad servítkovú techniku zdobenia kraslíc? Budeš potrebovať iba ľubovoľné vzorované servítky, lepidlo, nožnice, štetec a samotné vajíčka. Zo servítky oddeľ ostatné vrstvy, pretože potrebovať budeš iba tú vrchnú so vzorom. Po obvode vajíčka nanes lepidlo, prilož servítku a pomocou štetca opatrne rozotieraj lepidlo a zároveň prilepuj servítku. 

Máš doma malé deti? Máme pre teba tip, ako ich môžeš zapojiť do výroby veľkonočných ozdôb. Na výkres im predkresli vajíčka, ktoré potom vystrihnú. Rôzne tvary, kvety či bodky nakresli aj na farebný papier a tiež ich nechaj vystrihnúť deťom. Nakoniec ich pomocou lepidla nechaj ľubovoľne ozdobiť biele vystrihnuté vajíčka. Zostáva už len na každom z vajíčok urobiť malú dierku, cez ktorú prestrčíš špagát. Vajíčka môžeš zavesiť napríklad na okná.

Rovnakým spôsobom spolu môžete vytvoriť aj papierové kvety či iné prvky a nalepiť ich napríklad na okno v detskej izbe. Nepochybujeme, že sa tejto aktivite potešia aj tvoje deti.
 

velkonocne-dekoracie-vajicka
Autor: Mălina Sîrbu (Pexels)

Na našom webe nájdeš množstvo ponúk, vďaka ktorým budú nákupy ešte výhodnejšie a dekorácie nie sú výnimkou. Tu sú niektoré z nich:


Rozkvitnuté vetvičky vo váze


Jar vnímame predovšetkým pohľadom na kvitnúcu prírodu, tak prečo si z nej časť nepriniesť aj domov? Čerstvé halúzky a vetvičky z kvitnúcej vŕby a zlatovky by v domácnosti na jar určite nemali chýbať, a obzvlášť počas veľkonočných sviatkov.

Charakter veľkonočných sviatkov im dodáš, ak ich ozdobíš aj vlastnoručne ozdobenými kraslicami či stužkami a mašľami. Takáto váza so všetkým spomínaným môže zdobiť nielen kuchynský stôl, ale pokojne aj konferenčný stolík v obývačke či vnútorné parapety okien.

 

Veľkonočný veniec na dvere


To, že oslavuješ veľkonočné sviatky môže byť vidieť už od vchodu do domu, a teda ti na dverách nesmie chýbať veľkonočný veniec. Dlhodobým trendom sú ekologické vence z rôznych prírodných materiálov, napríklad zo sušených kvetov, šišiek či veľkonočných vajíčok.

Chceš si vyrobiť svoj vlastný veľkonočný veniec na dvere? Potrebovať budeš len penový alebo polystyrénový kruh, materiál a prvky, ktoré chceš na veniec nalepiť a tavnú pištoľ.
 

velkonocny-veniec-z-tulipanov-na-dverach
Autor: Kindel Media (Pexels)

Videla si ponuku jarných dekorácií na našom webe? Poponáhľaj sa, kým sa minie.

Veselé sochy a figúrky


Veľkonočné zajace, kuriatka alebo iné zvieratá symbolické pre Veľkú noc môžu tiež zdobiť rôzne časti tvojho bývania. Či ich už rozmiestniš jednotlivo na rôzne miesta v dome alebo z nich a kraslíc vytvoríš aranžmán na stôl, bude to vyzerať vkusne a pekne.

Skutočne originálne bude vyzerať aj to, ak veselé postavičky vložíš do kvetináčov s jarnými kvetmi. Pokojne ich umiestni aj pred vchodové dvere do domu, návšteva si ich určite všimne.

Náš ďalší tip, kde nakupovať jarné dekorácie od veselých postavičiek a figúrok až po umelé kvety, je jasný – otvor si e-shop XXXLutz.

Sladké dobroty


Áno, náš článok zakončíme sladkou bodkou a to koláčmi, bez ktorých sa nielenže nezaobídu sviatky, ale často sú mnohé z nich tou najkrajšou ozdobou slávnostného stola. Z tých tradičných jedál a koláčov musíme spomenúť hlavne mazanec, veľkonočnú plnku, barančeka či hrudku. No upiecť môžeš aj veľkonočné medovníky či kysnuté koláčiky v tvare zajacov.

Máme pre teba tip, ako ti pôjde pečenie a príprava jedál od ruky – zaobstaraj si multifunkčný kuchynský robot. Vďaka širokým možnostiam jeho použitia sa stane tvojím najobľúbenejším kuchynským pomocníkom.

A keď spomíname sladké, nezabudni ani na dobroty pre šibačov. Môžeš pre nich pripraviť niečo sama alebo si pozri, aké najlepšie produkty nájdeš v Tescu na Veľkú noc a nakupuj.
 

stol-kolace-velka-noc
Autor: cottonbro studio (Pexels)

__fire
Veľkonočný baranček – ako upiecť toho najlepšieho?

Najväčšie a najdôležitejšie kresťanské sviatky roka sa nezadržateľne blížia. Prípravy sú v plnom prúde a regály nákupných centier už pár mesiacov plnia čokoládky v tvare zajacov a vajíčok. Máte už svoje veľkonočné zásoby pripravené?


Toto bolo niekoľko nápadov na veľkonočnú výzdobu, s ktorou si môžeš skrášliť svoje bývanie počas nadchádzajúcich sviatkov. Tak čo, už máš predstavu ako to u teba doma bude o pár dní vyzerať?