5 rád ako ušetriť pri online nákupoch, štvrtý bod prekvapil aj nás

23.02.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
5 rád ako ušetriť pri online nákupoch, štvrtý bod prekvapil aj nás

Milujete online nákupy? Viete, že je to často omnoho výhodnejšie ako v kamennej predajni? Tu je niekoľko tipov, ako na to. Inšpirujte sa a ušetrite s nami.

Časy, keď sme všetko nakupovali výlučne v kamenných obchodoch, sú už dávno preč. Aktuálne nám na nákupy postačí pár klikov. Z pohodlia domova tak dokážeme mať naozaj čokoľvek. Nákupy cez internet sú vo všeobecnosti výhodné.

 

V prípade, že chcete ušetriť ešte viac, článok určite dočítajte až do konca. Veď napokon, skvelých rád ako nakupovať výhodne nikdy nie je dosť.

 

Výhody a nevýhody online nákupov

vyhody-nevyhody-online-nakupovanie

Ako ušetriť na online nákupoch?
 

Doprava zadarmo

 

Online nákupy sú v súčasnosti mimoriadne populárne. Kontroverzným bodom je ale doprava. Tá väčšinou nie je cenovo najvýhodnejšia. Nákupy sa tak stávajú o niečo menej atraktívne. Mnohé e-shopy to vedia, a preto sa snažia o kompromis. 

Ak pri nákupe dosiahnete určitú sumu za objednaný tovar, ako bonus dostanete poštovné zadarmo. Niektoré veľké e-shopy však tento trik povýšili ešte o úroveň vyššie. V rámci svojho zákazníckeho servisu totiž ponúkajú dopravu a vrátenie tovaru zadarmo.

kreditna-karta-mobil-mys-klavesnica

 

Zľavové kupóny a kódy

 

Kľúčom k výhodným nákupom sú samozrejme aj zľavové kupóny a kódy. Ako sa k nim ale bežný zákazník dostane? Jednoduchšie ako by ste si mysleli. Hoci s akčným ponukami prichádzajú mnohé internetové obchody samé, hľadanie zliav by nám týmto spôsobom zabralo celú večnosť. Jednoduchým riešením sú práve kupónové weby, na ktorých nájdete skvelé ponuky na jednom mieste.

zena-na-gauci-online-nakupovanie

Plaťte vopred kartou

 

Patríte medzi tých, ktorí radi platia kartou alebo na starú dobrú dobierku? Ak sa neviete rozhodnúť, možno vás presvedčí fakt, že platba na dobierku je najdrahším spôsobom platby. Okrem toho, že platba kartou je najjednoduchším a najrýchlejším spôsobom platby. Peniaze sú prakticky ihneď zapísané na účet predávajúceho a vy skrátite dobu doručenia.

Bojíte sa podvodov s prevodom peňazí? Hľadajte e-shopy, ktoré využívajú bezpečnostnú platobnú bránu (GoPay, 24pay, TrustPay, Besteron alebo Barion). V prípade overených a spoľahlivých e-shopov sa o únik peňazí a citlivých informácií nemusíte báť.

dve-zeny-so-smartfonom

__bulb
Ako ušetriť na strave a neminúť celú výplatu?

Ako si dopriať kvalitné jedlo, ktoré nezaťaží našu peňaženku? Tu je 7 tipov, ako ušetriť a dobre sa najesť!

Porovnávajte ceny

 

Pri akomkoľvek nákupe, či je to nákup cez internet alebo v kamennej predajni by ste si najskôr mali urobiť prieskum trhu. V prípade online nákupu by ste vami vyhľadávaný produkt mali zadať do Googlu a overiť si cenu a dostupnosť v niekoľkých e-shopoch. Alebo ešte lepšie, skúste si otvoriť niektorý z porovnávačov cien.

Ako ušetriť ešte viac? Hneď, keď nájdete najlepšiu cenu skúste si v porovnávači zľavových kódov nájsť aj nejaký zľavový kupón. Správnou kombinatorikou dokážete z každého nákupu ušetriť mnoho.

pocitc-kreditna-karta

Výpredaje a outlety

 

Každý z nás chce pri nákupoch nejaké to euro ušetriť. Ďalším riešením sú nákupy vo výpredajoch. Nájdete tu mega ceny na takmer úplne všetko. Totálny výpredaj oblečenia, obuvi, kozmetiky, kníh, bicyklov, lyží a lyžiarok, alebo aj sedačiek, stoličiek, postelí, svietidiel, kobercov, či elektroniky, notebookov, tabletov a mobilov predsa vždy poteší. Zalovte vo vašom obľúbenom internetovom obchode aj v tejto sekcii a užívajte si skvelé produkty za zlomok ceny.

__bulb
Ako ušetriť elektrinu v čase zdražovania? Pomôžu vám tieto tipy

Chcete vedieť, ako ušetriť elektrinu vo vašej domácnosti? Existuje niekoľko opatrení, ktoré vám pomôžu so znížením nákladov. Vyskúšajte ich čím skôr.

Nenakupujte počas víkendov

 

Vedeli ste, že niektorí obchodníci zvyknú meniť ceny produktov podľa dní v týždni? V pondelok zvyknú byť ceny vo väčšine e-shopov najnižšie. Cez víkend zase naopak o niečo vyššie. Dôvod je jednoduchý. Počas voľných dní zvyknú ľudia nakupovať o niečo viac.

Výnimkou je napríklad kozmetika alebo letenky. Kozmetika zvykne byť najlacnejšia v stredu alebo vo štvrtok. Letenky si zase nikdy nerezervujte v piatok. Ich cena zvykne byť vyššia ako zvyčajne. 

muz-so-smartfonom
 

Cashback 

 

Ak ho raz vyskúšate, už nebudete chcieť prestať. Cashback je služba, pomocou ktorej získate časť peňazí z nákupu späť. Predajca alebo portál vám po zakúpení tovaru vráti niekoľko percent zo zaplatených peňazí. Po dosiahnutí určitej sumy, si peniaze môžete nechať vyplatiť.

 

Sledujte sociálne siete a newslettre

 

Na profiloch sociálnych sietí a v informačných newslettroch sa môžete dozvedieť o množstve zaujímavých ponúk. Či už sú to aktuálne novinky, zľavy, akcie, výpredaje či súťaže a zľavové kupóny, rozhodne sa ich oplatí sledovať. Pomocou nich totiž nakúpite omnoho výhodnejšie alebo viac za menej.

 

Možností ako ušetriť, je viac než dosť. Pevne veríme, že sme vám pomohli a vďaka týmto radám začnete šetriť pri každom jednom nákupe aj vy.