Silvestrovské pobyty 2022 – chata alebo hotel?

19.12.2022 Dominika Cestovanie Zdielať
pripitok-konfety-oslava

Rozhodujete sa, kde privítate Nový rok? Porovnali sme za vás, aké výhody a nevýhody majú silvestrovské pobyty 2022 na chate a v hoteli. Čo si vyberiete?

Ako by ste chceli stráviť perfektný silvestrovský večer? Chcete si užiť poriadnu zábavu s priateľmi v útulnej chate, kde vás nebude nikto vyrušovať? Alebo túžite po dokonalom oddychu v luxusnom hoteli s pripraveným programom a gastronomickým zážitkom.

Viete, aké plusy a mínusy majú tieto 2 druhy druhov silvestrovských ubytovaní? Zistite to predtým, ako urobíte rezerváciu.

zena-balony-sampanske

Ubytovanie na Silvestra na chate


Rezervácia chaty je najčastejšou voľbou mladých ľudí. Vyberajú si ich najmä veľké skupiny kvôli možnosti vytvoriť si silvestrovskú oslavu vo vlastnom štýle. A to bez časového a priestorového obmedzenia.


Výhody

__check

Dostupnosť celej chaty  – spoločenské priestory v chatách sú na párty ideálne. Nemusíte ale zostať len tam. Ako partia sa môžete presunúť do inej miestnosti a o polnoci pokojne aj pred chatu. Nech sa budete zdržiavať kdekoľvek, pravdepodobne nebudete nikoho rušiť. Práve to je hlavnou výhodou chát.

__check

Vlastné jedlo – niektorí môžu prípravu jedla považovať skôr za nevýhodu. No v porovnaní s cenou za slávnostné menu v hoteli dokáže ušetriť nemalé náklady.

__check

 Veľké možnosti aktivít – bola by škoda nevyužiť prostredie, v ktorom sa chata nachádza. Čo poviete na lyžovačku, prechádzku alebo zaujímavé výlety? Spoznajte okolie a odneste si ešte viac zážitkov.

__check

Celkové nižšie náklady  –  po rozpočítaní výdavkov na všetkých účastníkov zaplatíte menej za väčšinou nadštandardný zážitok.


chata-v-lese-sneh

Nevýhody

 

__check

Prístup k obchodom – chaty, ktoré sa nachádzajú na samote môžu byť aj niekoľko kilometrov „odrezané“ od civilizácie. Preto by ste si mali pripraviť zásoby potravín na taký počet dní, ktoré v chate plánujete stráviť.

__check

Vybavenie chaty – niekedy sa stáva, že popis hovorí niečo iné, ako je to v skutočnosti. Platí to najmä pri vybavení a stave chaty. Určite sa nespoliehajte len na pekné fotografie. Všetky uvedené informácie si vopred overte u majiteľa.


ludia-oslava-pripitok

Ubytovanie na Silvestra 2022 v hoteli


Trávenie osláv nového roka v hoteloch nie je ničím nezvyčajným. Je to pohodlné, bezstarostné a pri skorej rezervácii aj za výhodnú cenu.


Výhody

__check

Silvester bez starostí – vašou jedinou povinnosťou je vybrať si hotel, ktorého silvestrovský program sa vám najviac páči a urobiť si rezerváciu.

__check

Skvelý polnočný program – v programoch na oslavu Nového roka sa hotely predbiehajú. Každý chce pre svojich hostí pripraviť tú najlepšiu zábavu. V cene silvestrovského balíčka tak môže byť zahrnutý zábavný program, hudobný hosť, moderátor, gastronomický zážitok alebo napríklad vstup do wellness centra.

__check

Zábava aj oddych – počas ubytovania v hoteli môžete využiť rôzne služby a možnosti, ktoré rezort ponúka. Štandardom sú hotelové služby na zábavu a relax alebo lyžovačka v krásnom horskom prostredí.


ludia-lyze-hory

Nevýhody

__check

Vyššie ceny  – Silvester je jednou z hlavných sezón. To znamená, že za komplexné hotelové služby si priplatíte. Ak však máte radi komfort na úrovni a  hotel poznáte, táto cena bude pre vás zrejme prijateľná.

__check

Skoršia rezervácia – množstvo silvestrovských pobytových balíčkov je obmedzený, keďže sa hotely potrebujú na tento večer poriadne pripraviť. Lepšie možnosti výberu budete mať, ak s výberom hotela začnete aj niekoľko mesiacov vopred.

dve-zeny-muz-pripitok-stromcek

Alebo túžite po inom extra ubytovaní? Možno minidom, vagón, sud alebo teepee je to, čo hľadáte. Veď privítať Nový rok môžete z odkiaľ len chcete. A zbieranie nových zážitkov sa môže začať.
 

Porovnanie – Silvestrovské pobyty 2022 na chate alebo v hoteli

 

silvestrovske-ubytovanie-chata-hotel-vyhody-nevyhody


Nemáte ešte plány na tento Silvester? Možno ešte budete mať šťastie na výhodné ponuky na chatách alebo Silvestrovské pobyty 2022. Začnite s prezeraním hneď teraz, pretože viac ako 95 % ubytovaní je už vypredaných.