Hľadáte darček na Valentína? Poradíme vám

Valentín

A už je to tu. Deň sv. Valentína sa nezadržateľne blíži a hoci je tento sviatok čoraz viac komerčný, každý z nás túži svojej polovičke ukázať, ako veľa pre nás znamená. Pripravili sme pre vás zopár tipov, vďaka ktorým určite zabodujete.

Vedeli ste, že až osem z desiatich Slovákov vlani oslavovalo sv. Valentína? Presne tak. Vlaňajší prieskum UniCredit Bank hovorí jasnou rečou, Slováci tento sviatok skrátka milujú a pripravujú sa naň s dostatočným predstihom.  Pri tejto príležitosti vám prinášame zopár tipov na darčeky, ktorými svoju polovičku istotne milo prekvapíte ❤.

» Náš tip: Chcete pri nákupe valentínskych darčekov ušetriť? Navštívte našu sekciu Valentínske zľavyvďaka ktorým pri nákupe určite ušetríte. Nájdete tu množstvo vašich obľúbených obchodov a v nich exkluzívne zľavy do - 30%.

 

❤ Tipy na darčeky pre ŇU

​# SLADKÁ DROBNOSŤ & KVIETOK
Staviť môžete aj na osvedčenú klasiku. Azda ani neexistuje na svete žena, ktorá by nemilovala sladké. Obľúbenú maškrtu môžete doplniť kvietkom a romantický darček je na svete. Valentín predsa vôbec nie je o drahých daroch. 
 
# ŠPERK
Krásnym šperkom ženu nikdy nesklamete. Radosť jej nepochybne spravia nové zlaté alebo strieborné náušnice, retiazka, náramok či drobný prívesok. Valentín je pritom aj výbornou príležitosťou na zásnuby. Ak však žiadoť o ruku neplánujete, určite svojej milej nedarujte prsteň, nemusela by to totiž správne pochopiť :-). 
 
# ROMANTICKÝ POBYT
A čo keby ste si darovali spoločný oddych v podobe romantického wellness pobytu? Len si to predstavte, pri príchode vás bude čakať fľaša chladeného sektu, chutná večera či neobmedzené možnosti masáží či saunovania. Tak čo, dobrý nápad, nie?

 


"Pravá láska sa nikdy nerozdá. Čím viac dávaš, tým viac ti zostáva."

Antoine de Saint-Exupéry

 

❤ Tipy na darčeky pre NEHO

​# ROMANTICKÁ VEČERA
Hoci väčšina mužov nepatrí zrovna k zarytým vyznávačom Valentína, ale žiadny neodolá, ak mu naservírujete chutnú večeru a ktomu pridáte k nej bonus v podobe sexy spodnej bielizne. Valentín sa po tomto zážitku určite stane jeho naobľúbenejším sviatkom. 
 
# TECHNIKA
Ak máte doma zarytého neromantika, stavte na techniku. Akú? To záleží na tom, čo má rád. Ak máte doma aktívneho športovca, iste ho poteší kvalitný fitness náramok. Miluje fotografovanie? Tak potom stavte na nejakú užitočnú pomôcku ako napríklad statív. Skrátka, podporte svoju polovičku v jeho záľubách a ukážte mu, ako veľmi vám na ňom záleží.
 
# FOTOKNIHA
Máte množstvo spoločných fotiek, no všetky sú len vo vašich mobiloch? Tak potom je načase dať im fyzickú podobu. Vložiť ich môžete do originálneho fotoalbumu, dať z nich vyrobiť obraz či fotokalendár. Vyrobiť však môžete aj hrnček, vankúš či obal na smartfón. Fantázií sa skrátka medze nekladú.

 

Legenda o sv. Valentínovi


Viete, kde vlastne vznikol sviatok všetkých zaľúbených a prečo si práve ľudia v tento deň vyznávajú lásku viac ako po iné dni? Nie? Tak vám rozpovieme príbeh. O svätom Valentínovi, mučenníkovi, ktorý žil za vlády cisára Claudia II. Cisár bol známy práve tým, že miloval vojny, čo sa však nedalo povedať o rímskych mužoch, ktorí sa pochopiteľne do vojska príliš nehrnuli. Claudio si ich konanie vysvetlil po svojom a za ich neochotou hľadal, ako inak, ich manželky.
 

Ženatých mužov preto nepovažoval za dobrých bojovníkov, a práve preto sa rpzhodol zakázať v celom Ríme svadby. Rímsky kňaz Valentín sa však rozhodol neposlúchnuť príkaz panovníka a zamilované páry sobášil tajne. Keď sa Claudio o tejto zrade dozvedel, dal kňaza uväzniť a odsúdil ho na trest smrti. Jeho poprava sa konala 14. februára 246.

 

Odsúdený kňaz sa stihol tesne pred popravou zaľúbiť do dcéry väzenského dozorcu a napísať jej milostný dopis, ktorý ukončil pozdravom "od tvojho Valentína.". O niekoľko desaťročí neskôr, v roku 469, vyhlásil pápež Gelasius deň smrti Valentína za pamätný, vďaka čomu sa stal sv. Valentín patrónom všetkých zamilovaných párov.