Využite veľkonočné zľavy a zlaďte bytový textil ako profík

12.03.2018 Kristína Bývanie Zdielať
Využite veľkonočné zľavy a zlaďte bytový textil ako profík

Zariaďujete si práve svoj interiér? Poradíme vám, ako zladiť bytový textil tak, aby ste sa v miestnostiach cítili príjemne. Ak navyše využijete veľkonočné zľavy, určite aj ušetríte.

 

Interiérový dizajn je v mnohých ohľadoch niečo ako varenie. Potrebujete základné ingrediencie, ale zároveň štipku toho a štipku tamtoho a možno aj nejakú nečakanú prísadu na konci, aby bolo jedlo dokonalé. Rovnako je to aj s bytovými doplnkami a textilom - práve tie dokážu vášmu príbytku vdýchnuť tú pravú dušu.
 

Tipy na výber správnych bytových doplnkov

Výber bytových doplnkov a textílií môže byť pre vás poriadnou výzvou. Najmä vtedy, ak nepoznáte základné pravidlá, ako vybrať základné a doplnkové farby a vzory, ktoré sa medzi sebou môžu kombinovať. Skôr, ako začnete medzi nimi náhodne vyberať, máme pre váš niekoľko základných tipov, ako na to. Takže, ako by váš interiér zladil profík?


Rovnováhu dosiahnete pravidlom 60-30-10

Keď hovoríme o interiérovom dizajne, jednou z jeho najdôležitejších súčastí sú farby. Práve zladenie farieb dokáže vdýchnuť vášmu príbytku to pravé “genius loci”. Môžete sa riadiť napríklad pravidlom 60 - 30 - 10. Znamená to, že 60 % konkrétnej miestnosti bude zariadenej v hlavnej farbe. Táto je najdôležitejšia, pretože slúži ako pozadie pre ostatné farby. Mala by byť teda čím najviac neutrálna. Môže to byť napríklad kombinácia rôznych odtieňov čokoládovo hnedej, sivej, bielej či modrej.

Čiernobiely interiér | Vašekupóny.sk

Ďalších 30 % by malo patriť zariadeniu v sekundárnej farbe. Táto podporuje hlavnú farbu, ale mala by byť jej kontrastom, aby vynikla. Môžete v nej zladiť niektoré kusy nábytku - napríklad stoličky, ale aj bytové doplnky ako koberce, záclony, obrusy a podobne.

Posledných 10 % patrí zariadeniu v akcentovej farbe. A práve táto patrí najväčšiemu množstvu bytových doplnkov. V nej môžete zladiť vankúše, lampy, sviečky a podobne. A tieto si navyše môžete kúpiť aj so zľavou. Stačí, ak navštívite kategóriu Veľkonočné zľavy a neoľutujete. Čaká tu na vás množstvo zaujímavých e-shopov ako napríklad 4Home, Ma maison, Blancheporte a mnohé dalšie.


Vsaďte na to, čo máte radi

Pri výbere farieb vsaďte na tie, ktoré máte radi. Pri ich výbere sa rozhodnite, či budú lepšie vyzerať teplejšie alebo chladnejšie farby. Každá farba má svoj teplý a studený odtieň, takže si môžete vybrať jednu alebo dve hlavné farby a ďalšiu jednu alebo dve doplnkové.

Pri zariaďovaní interiéru si môžete vybrať zo širokej škály výrazných farieb a vzorov. Nebojte sa krásnej granátovej červenej či akvamarínovej modrej. Skombinujte pruhy s bodkami. Ak neutrálne farby skombinujete s tým správnym množstvom farieb a vzorov, dosiahnete nečakaný výsledok.


Najjednoduchšia cesta: skombinujte biely a farebný vzor

Jedným z najjednoduchších spôsobov na kombináciu vzorov je vybrať si jeden farebný vzor v kombinácii s bielym pozadím. Pri výbere farebnej schémy použite svoju fantáziu. Páči sa vám kombinácia bielej a čiernej? Alebo biela s námorníckou modrou? Použite túto farbu na doplnkoch, napríklad ako pruhy, bodky, písmená a podobne.