Trápi vás nadváha a chcete schudnúť? Každý krok sa ráta

Trápi vás nadváha a chcete schudnúť? Každý krok sa ráta

Ruku na srdce, kedy ste naposledy vysadli na bicykel alebo šli do práce po vlastných? Blíži sa Svetový deň zdravia, a to je ideálny čas urobiť niečo pre seba. Veď napokon, nikdy nie je neskoro začať so sebou niečo robiť a dostať sa do formy.


Strašiak menom obezita

7. apríl je už takmer za rohom, a to je deň, kedy si už tradične pripomíname Svetový deň zdravia. Tak, ako po ostatné roky, i ten 2018 neostal bez témy. Počet obéznych ľudí vo svete narastá, a preto sa niet čomu diviť, že si Svetová zdravotnícka organizácia si tento rok vzala na paškál práve toto ochorenie.

 

osobná váha diéta zľavy vašekupóny.sk

Vlani podľa výskumov trpela nadváhou až desatina svetovej populácie. Obezita pritom už dávno nie je len estetický problém. Pre človeka predstavuje závažný handicap, ktorý sa výrazne podpisuje aj na kvalite zdravia. S narastajúcimi kilami pribúdajú aj vážne ochorenia ako napríklad cukrovka, pridružujú sa problémy s tlakom či dýchaním a ojedinelé nie sú ani srdcovo-cievne ochorenia.

Za vznikom obezity sa skrýva viacero faktorov, najčastejšie však ide o ich kombináciu. Hoci tu zohráva výraznú úlohu aj samotná genetika, kľúčový je najmä nadmerný prísun potravy a nedostatok výdaju, a teda pohybu, s ktorým ide ruka v ruke aj stres, deficit spánku či alkohol. Ak sa k tomu pridruží ešte aj sedavé zamestnanie, problém je na svete.


Pohybom ku zdraviu

Vedeli ste, že aj obyčajnou chôdzou sa dá schudnúť a udržať sa fit? Stačí zmeniť zopár zvykov a uvidíte, že nepotrvá dlho a výsledok sa určite dostaví. Hoci je doprava autom nepochybne praktická, a ak si odmyslíme ranné zápchy, tak aj rýchla, skúste si naplánovať aspoň zopár dní do roka, kedy na prepravu využijete vaše nohy. Prišla jar, vonku je čoraz teplejšie, kedy začať, keď nie práve teraz.

Chodenie do práce po vlastných má navyše množstvo ďalších výhod. Okrem toho, že sa vyhnete rannej špičke a nervóznym vodičom, ušetríte čas aj pri hľadaní parkovacieho miesta, dobijete sa pozitívnou energiou a samozrejme spálite aj niekoľko kalórií. Toto sú dôvody, prečo by ste si ju mali dopriať každý deň:

 Nezáleží na tom, či ste milovníkom rýchlej chôdze, alebo uprednostňujete tú pomalú. Obe majú pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém, priaznivo vplývajú na srdce a zlepšujú prietok krvi

 Chôdza je zároveň jeden z mála športov, pri ktorom zapája telo všetky druhy svalov, spevňujú sa najmä tie na nohách a v neposlednom rade aj chrbtové svalstvo​. Snažte sa denne spraviť aspoň 10-tisíc krokov

 Možno ste to nevedeli, ale chôdza zrýchľuje metabolizmus a odbúrava stres

 Zdravé chudnutie? Presne tak. Chôdza ako jedno z mála cvičení nezaťažuje kĺby. Pre porovnanie – beh ich zaťažuje niekoľkonásobne viac.


Kvalitná obuv je základ

Základom zdravej a správnej schôdze je pohodlná a kvalitná obuv.  Tá by mala byť rozhodne vyrobená z prírodných a najmä priedušných materiálov, nech sa vaše chodidlo cíti ako v bavlnke.

Topánky by mali byť samozrejme aj dostatočne široké, a ak sa neviete vzdať podpätku, tak dbajte na to, aby mal max. 3 centimetre. Pre pohodlnejšiu chôdzu nevynechávajte ani vložky do topánok. Tie totiž tlmia aj najmenšie nárazy, podporujú klenbu chodidla a poskytujú aj optimálne odpruženie. Kvalitné vložky vás vyjdú lacnejšie, ak pri nákupe využijete výhodný Eobuv zľavový kód

 

Do práce na bicykli?

Ak máte do práce o niečo ďalej, alebo vám jednoducho chôdza nevonia, neváhajte využiť napríklad cestný bicykel či čoraz modernejšie kolobežky pre dospelých a poďakuje sa vám nielen životné prostredie. Vzdajte sa vlastnej pohodlnosti a dajte výhovorky bokom. Ak sa vám zapla v hlave kalkulačka, rovno ju vypnite. Vďaka kupónovému webu Vašekupóny.sk si totiž teraz môžete zaobstarať tie najlacnejšie bicykle na trhu. K výhodnému nákupu vám dopomôže napríklad Insportline zľavový kupón, vďaka ktorému získate ušetríte nejaké to euro.

Ku zdravému životnému štýlu samozrejme neodmysliteľne patrí aj racionálna výživa, ktorú by ste mali obohatiť o prísun vitamínov a minerálov.  Na škodu nie sú ani prípravky na chudnutie, ktoré vám pomôžu naštartovať mechanizmus.  Ak samozrejme zaradíte do jedálnička prípravky na chudnutie, určite neurobíte krok vedľa. Ušetriť nejaké peniaze vám pomôže napríklad aj Pilulka zľavový kód.


Skvelé zľavy nájdete tu:

Piluka zľava Vašekupóny.sk

eobuv zľava vašekupóny sk

eobuv sk zľava vašekupóny.sk