Rýchle recepty na lacný obed alebo večeru pre celú rodinu

18.04.2018 Kristína Rodina Zdielať
Rýchle recepty na lacný obed alebo večeru pre celú rodinu

Navariť tak, aby bola sýta celá rodina, a zároveň netrpela nedostatkom ani vaša peňaženka, môže byť niekedy problém. Pozbierali sme pre vás zopár receptov, vďaka ktorým pripraviť chutné a sýte jedlo za pár eur bude doslova hračka.



Ako vyrobiť chutný obed za pár minút

Hľadáte lacné a rýchle recepty na obed, vďaka ktorým sa plnohodnotne a chutne naje celá rodina. Veď napokon aj skromný obed môže byť veľmi chutný, no nie?



Rýchla cesnaková polievka

Táto rýchla polievka je ideálnou voľbou na obed či večeru. Jej prípravu zvládne za pár minút aj úplný laik a spokojná bude aj vaša peňaženka. 

Ingrediencie:


 8 strúčikov cesnaku                                                        

 ​5 stredne veľkých zemiakov

 ​ 2 PL masla

 ​ 1 PL olivového oleja

 ​ 1 liter zeleninového vývaru

 ​ soľ, korenie

 ​pečivo podľa vlastného výberu

lacné recepty vašekupóny.sk

Postup:
V hrnci si roztopíme maslo a pridáme na kúsky nakrájané zemiaky. Chvíľku ich posmažíme, pridáme nakrájané strúčky cesnaku, korenie a soľ a zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom. Keď sa nám zemiaky uvaria, polievku odstavíme, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme.  Na záver pridáme nadrobno nakrájané pečivo, ktoré sme predtým potreli olivovým olejom a jemne opiekli na panvici.

Náš tip: Je na vás cesnak príliš ťažký? Skúste ho nahradiť medvedím cesnakom? Máme tu jar a lesy sú plné tejto chutnej bylinky. Urobte si prechádzku a natrhajte si ho za plné hrste.


Penne á la chef

Cestoviny miluje azda každý. Ich príprava je jednoduchá a rýchla a váš rozpočet tiež nezaťaží. Na prípravu Penne ála chef si navyše vystačíte len s minimom ingrediencií, preto sú vhodnou alternatívou práve vtedy, keď vaša chladnička zíva prázdnotou. A čo budete vlastne potrebovať?

Ingrediencie:

✓ 500g Penne alebo iných cestovín

✓ 200g prerastenej slaninky

✓ 3 väčšie paradajky

✓ 1 hlávka cesnaku

✓ 2 cibule

✓ paradajkové pyré

✓ čili, soľ a cukor


Postup:
Na panvici si najskôr orestujeme nakrájanú slaninku ku ktorej neskôr pridáme aj nakrájaný cesnak, cibuľku a aj paradajky, ktoré sme predtým obarili horúcou vodou, olúpali a nakrájali na kocky. Všetky suroviny chvíľku opekáme, následne pridáme aj rajčinové pyré a ncháme prejsť varom. Podľa chuti osolíme, ocukríme a na záver ešte pridáme čili. Fantázií sa medze nekladú a pridať môžete aj medvedí cesnak alebo napríklad olivy.

Náš tip: Túžite variť ako pravý šéfkuchár? Tak potom určite stavte na kvalitné spotrebiče či príjemné stolovanie. To všetko a ešte oveľa viac teraz môžete kúpiť oveľa výhodnejšie aj vďaka kupónovému webu Vašekupóny.sk. Tescoma zľava alebo Chefshop zľavový kód  sa predsa vždy zídu.


Nadýchané lievance

Na svoje si prídu aj milovníci sladkého. Hoci palacinky a lievance patria najmä k obľúbeným dezertom, určite nimi nikto nepohrdne ani na obed či večeru. Výborné sú s džemom, nutelou či javorovým sirupom, záleží len od vášho maškrtného jazýčka. Na ich prípravu si zaobstarajte:

Ingrediencie:

✓ 2 vajcia

✓ 3 PL cukru

✓ 500 ml acidka

✓ 250 g polohrubej múky

✓ 1 ČL sódy bikarbóny + 1 ČL prášku do pečiva

✓ olivový olej

✓ džem, nutelu, javorový sirup alebo ovocie

rýchle recepty na lacný obed vašekupóny.sk

Postup:
Žĺtka zmiešame s cukrom a vyšľaháme, pridáme acidofilné mlieko a do hmoty vmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Následne pridáme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielok a zľahka premiešame. Na panvici si medzi tým rozohrejeme trochu oleja a postupne vyprážame lievance.


Domáca pizza ako od Taliana

Výborný tip na rýchly a lacný obed je aj pizza. Výhodou jej prípravy je, že dokážte využiť takmer všetko, čo nájdete doma v chladničke. 

Ingrediencie:

✓ 600g hladkej múky

✓ 1 ČL cukor + 1 ČL soľ

✓ 1 droždie

✓  3 dcl vlažnej vody

✓  trochu oleja 

✓ paradajkové pyré (150g)

✓ 4 strúčiky cesnaku

✓ oregano

✓ šunka, syr, olivy, kukurica - čo kuchyňa dá

 

Postup: 
Vo vlažnej vode rozmiešame droždie a necháme ho napučať. V nádobe si rozmiešame múku, soľ, olej, pripravené droždie a vypracujeme cesto, ktoré uložíme na vymastený plech.  Naň začneme dôkladne roztierať základ na pizzu, ktorý si pripravime tak, že rozmiešame paradajkové pyré s roztlačeným cesnakom a oreganom. Na vrch môžeme ďalej pokladať ingriediencie podľa chute, fantázií sa medze nekladú. Pizzu pečieme na 180 až 200 st. tak dlho, kým okraje nezostanú zlatisté. 

Už viete, čo na obed rýchlo a lacno? Veríme, že vám naše tipy pomohli.