Neberte si úver na dovolenku, zoberte si na ňu zľavový kupón

11.08.2017 Kristína Cestovanie Zdielať
Neberte si úver na dovolenku

Plánujete dovolenku? Viete, že na rodinnej dovolenke môžete pomocou zľavových kupónov ušetriť až stovky eur? Ako? Čítajte na portáli Vašekupóny.sk.

Túžite po dovolenke vo svojej vysnívanej destinácii, ale viete, že by ste si na ňu museli požičať? Bremeno úveru a niekoľkomesačné splácanie vám však zaslúžený odpočinok môže pokaziť. Objavte s nami iné spôsoby, ako si dopriať dovolenku a neohroziť pritom svoj osobný rozpočet.

 

Úver za to nestojí

Úver je snáď tým najjednoduchším spôsob, ako si zafinancovať dovolenku. Najjednoduchším, ale žiaľ i najdrahším. Vždy existuje aj iná možnosť, ako klopať na dvere banky alebo splácať úver z kreditnej karty. Pri súčasných úrokoch spotrebných úverov totiž aj krátku dovolenku preplatíte o nemalé peniaze. Presne tie, ktoré ste si radšej mohli užiť niekde v tropickom raji. Povedzme, že by ste si požičali 2000 € za úrok 5,90 % s RPMN 6,08 % a splátky by ste si rozvrhli na dva roky. Na konci by ste banke splatili 2126 €, teda o 126 € viac, ako ste si požičali. Prečo by ste však niekomu takto dávali svoje peniaze?

výhodné cestovanie vašekupóny.sk

Ide to aj inak - pomôžu vám zľavové kupóny

Nepotrebujete rady finančných expertov, stačí sedliacky rozum, aby ste vedeli, že rozumnejšie je vždy si postupne našetriť. Koľko by však trvalo, kým by ste “korunku po korunke” odkladali každý mesiac? Predovšetkým z priemerného slovenského platu? Na spomínaných 2000 € asi dosť dlho. Ešte šťastie, že na internete dnes nájdete naozaj takmer všetko. Môžete tak objaviť skvelú možnosť, ako si dopriať dovolenku bez požičiavania alebo nekonečného šetrenia.

Pomocou zľavových kupónov môžete ušetriť na všetkom. Aj na dovolenke. Využite napríklad 50 % zľavu na ubytovanie, až 65 % na celé zájazdy cez konkrétnu cestovnú kanceláriu či 15 % pri nákupe batožiny. Kupóny aj výšky jednotlivých zliav sú rôzne a môžete ich podľa ľubovôle kombinovať. Predstavte si, že na rodinnej dovolenke takto ušetríte až niekoľko stoviek eur. 

 

Niekoľko praktických tipov pri plánovaní dovolenky

- Majte pripravenú finančnú rezervu pre prípad nečakaných výdavkov. Odporúča sa aspoň 25 % z celkového rozpočtu.

- Cenovo najvýhodnejšie dovolenky nájdete pod označením last minute alebo first moment. A dokonca aj na tieto ponuky je možné nájsť zľavu v podobe zľavových kupónov.

- Naplánujte dovolenku s dostatočným predstihom a poctivo dodržujte plán šetrenia, ktorý ste si vopred stanovili. Ako motivácia môže poslúžiť vizualizácia v podobe obrázka vysnívanej destinácie v diári, na chladničke, na zrkadle v kúpeľni... Hocikde, kde si ho všimnete niekoľkokrát za deň.

- Ak radi cestujete na vlastnú päsť a obchádzate cestovné kancelárie, v otázkach ubytovania sa sústreďte na menšie hotely a penzióny, prípadne ubytovanie v súkromí a podľa možnosti jednajte priamo s majiteľom. Ľahšie vyjednáte zľavu pri cene za noc.