Kedy nosiť kontaktné šošovky?

06.11.2017 Kristína Rodina Zdielať
Kedy nosiť kontaktné šošovky?

Viete, kto môže a kto nemôže nosiť kontaktné šošovky? Prečítajte si podrobnosti na blogu Vašekupóny.sk a kúpte si kontaktné šošovky so zľavovým kupónom.


Nosíte okuliare? Možno vám prekáža, že ich musíte nosiť. Zavadzajú na nose, musíte ich čistiť, dávať pozor na to, aby ste ich nerozbili. Alebo skrátka len túžite po zmene. Nie je nič ľahšie. Vyskúšajte kontaktné šošovky.
 

Kto môže nosiť kontaktné šošovky?

Šošovky môže dnes nosiť takmer každý. V poslednom období prešli aj šošovky technologickým vývojom a v súčasnosti môžete nájsť na trhu aj bifokálne kontaktné šošovky alebo šošovky, ktoré riešia problémy ako astigmatizmus.

Odporcovia kontaktných šošoviek vám budú samozrejme tvrdiť, že do kontaktných šošoviek by ste nemali investovať. Jednak kvôli vysokým nákladom a tiež kvôli náročnosti údržby. Nie je to však celkom tak. Keď si spočítate, koľko prostriedkov vynaložíte na kvalitné dioptrické okuliare, náklady sú porovnateľné. Ak navyše použijete zľavové kupóny na okuliare a šošovky, za skúšku to určite stojí. Ani s údržbou to nie je také komplikované - v súčasnosti sú už k dispozícii univerzálne roztoky, ktoré vaše kontaktné šošovky zároveň čistia aj dezinfikujú.

Okuliare alebo kontaktné šošovky pre deti | Vašekupóny.sk


Kontaktné šošovky sú:

- Pohodlné. Ak sa vám to na začiatku nezdá, po adaptačnej fáze možno na ne už nedáte ani dopustiť.

- Bezpečné. V prípade, že budete dodržiavať inštrukcie ohľadom starostlivosti, dĺžky nosenia a frekvencie výmeny, kontaktné šošovky sú bezpečné,

- Vhodné pre všetky generácie - pre nosenie kontaktných šošoviek neexistuje žiadne vekové ohraničenie, väčšina odborníkov však odporúča začať až vo veku 11-14 rokov. Ani starší vek nie vďaka multifokálnym šošovkám prekážkou.

Kontaktné šošovky by ste naopak nemali nosiť v prípade, ak vám ich očný lekár neodporúča. To sa stáva zo zdravotných, anatomických či fyziologických dôvodov. Nie sú vhodné pre podráždené, nadmerne suché alebo slzavé oči, ak máte očnú infekciu alebo trpíte ťažšími očnými alergiami. Rovnako ak pracujete v prašnom prostredí, kontaktné šošovky by vám mohli spôsobiť problémy. Pre bežné očné choroby, ako krátkozrakosť či ďalekozrakosť, sú však kontaktné šošovky ideálnym riešením.

 

Staňte sa niekým iným

Okuliare samozrejme zmenia váš prirodzený vzhľad. Možno sa cítite byť dokonca menej atraktívny, aj keď to tak v skutočnosti nemusí byť. Aj okuliare predsa vedia dodať tvári šmrnc.

Ak ste sa však už rozhodli pre kontaktné šošovky, vedeli ste, že s nimi môžete dokonca meniť farbu svojich očí? Umožňujú to farebné kontaktné šošovky. Raz môžete upútať nevinnou modrou, inokedy zas príťažlivou hnedou. Takéto šošovky sú k dispozícii nielen v dioptrickom, ale dokonca aj nedioptrickom vyhotovení. K dispozícii sú aj rôzne vyhotovenia crazy šošoviek. Takto môžete zmeniť svoj výzor aj pri špeciálnych príležitostiach, ako napríklad na party.