Ako výrazne ušetriť vďaka zľavovým kupónom?

09.07.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
Ako výrazne ušetriť vďaka zľavovým kupónom?

Poznáte zľavové kupóny? Ako fungujú a ako môžete vďaka nim výrazne ušetriť? Prečítajte si rady ako môžete ušetrite aj pri bežných nákupoch.

Priznajme si, kto z nás by neuvítal peniažky navyše? Ak tiež patríte do tejto skupiny ľudí, prezradíme vám jednoduchý spôsob, ako môžete výrazne ušetriť pri bežných nákupoch vďaka zľavovým kupónom.

 

Čo sú zľavové kupóny?

 

Zľavové kupóny vám umožnia nakupovať tovary na internete za výhodnejšie ceny. Tovary a služby sa tak stávajú cenovo dostupnejšie. Vyhľadanie a použite potrebného kupónu je veľmi jednoduché - stačí pravidelne sledovať ponuku zľavových kódov obľúbených eshopov, vybrať si ten správny a uplatniť ho pri objednávke tovaru vo vybranom e-shope.

 

Malý tip: Ak sa chcete dozvedieť ako prvý o zľavovom kupóne vybraného eshopu, prihláste na odber newslletra, a v profile zaškrtnite iba eshopy, o ktorých novinkách chcete byť informovaný. Akonáhle zverejníme nový zľavový kód vybraného eshopu, budete to vedieť ako prvý a neunikne vám už žiadna zľava. 

 

Koľko môžete ušetriť?

 

Predpokladajme, že ste štandardná trojčlenná rodina - mama, otec a školopovinné dieťa. Pozrime sa, koľko môžete ušetriť ročne vďaka zľavovým kupónom na bežných nákupoch. Uvádzame pritom ilustračný príklad práve aktuálnych kupónov (júl 2017).

 

Bežný mesačný nákup
 

Položka

Bežný rozpočet

Zľavový kupón

Úspora

Mliečne výrobky

100 €

Tesco - 35 %

35 €

Trvanlivé potraviny

100 €

Tesco - 43 %

43 €

Nápoje

50 €

Tesco - 57 %

28,50 €

Biopotraviny

50 €

Svetchutí.sk - 30 %

15 €

SPOLU

300 €

 

121,50 €

 

Pri ilustračnom mesačnom nákupe tak môžete ušetriť až 121,50 €, čo pri prepočítaní na rok dáva sumu 1458 €.

 

Nákup raz za štvrťrok
 

Položka

Bežný rozpočet

Zľavový kupón

Úspora

Drogéria a kozmetika

50 €

Tesco - 25 %

12,50 €

 
Dámske oblečenie
 
 
200
 
 
120 €

Pánske oblečenie

200 €

Bigbrands - 65%

130 €

Detské oblečenie

200 €

Rozbalene.sk - 42 %

84 €

Obuv

300 €

Deichmann - 50 %

150 €

SPOLU

950 €

 

496,50 €

 

Pri bežných nákupoch drogérie a kozmetiky, oblečenia a obuvi, ktoré predpokladáme raz za tri mesiace, môžete ušetriť takmer 500 €, ročne teda až takmer 2000 €.  

 
Nákup raz za rok
 

Položka

      Bežný rozpočet       

        Zľavový kupón            

   Úspora   

          Mobilný telefón        

300 €

Hej.sk - 45% 

135 €

Vysávač

150 €

Rozbalene.sk - 52%

78 €

Hračky

80 €

Bambino.sk - 42%

33,60 €

SPOLU

530 €

 

246,6 €

 

Na položkách, ktoré kupujete výnimočne, spravidla raz za rok, môžete ušetriť tiež nemalé peniaze. Zľavy za elektroniku, hračky a podobne sa pohybujú v niekoľkých desiatkach percent. Zrátané a podčiarknuté - ročná úspora sa pri celkom bežných nákupoch môže so zľavovými kupónmi pohybovať aj v stovkách eur.

 

Nakupujte so zľavovými kupónmi

 

Základom pri takomto nakupovaní je nakupovanie online. Ak ste zvyknutí napríklad cestou z práce nakúpiť v Tescu, zmeňte tento zvyk, ušetrite čas a naklikajte si váš nákup večer v obývačke. Hoci mnohé e-shopy účtujú navyše cenu za dopravu, úspora niekoľko desiatok percent vám ju určite dokáže kompenzovať. Mnohé eshopy dokonca ponúkajú kupón na dopravu zdarma - a vtedy už máte úplne vyhraté.

Použitie zľavových kupónov je zdarma a bez zdĺhavej registrácie. Venujete len niekoľko minút malému prieskumu a môžete nakupovať jednoducho z pohodlia domova a za veľmi priaznivé ceny. A ročná úspora niekoľko stoviek eur, to už naozaj stojí za vyskúšanie, čo myslíte?