Ako pripraviť bar na silvestrovskú domácu party?

Ako pripraviť bar na silvestrovskú domácu party?

Chystáte sa tento rok osláviť Silvestra doma s priateľmi? Pripravte sa dôkladne a vybavte svoj bar za pomoci zľavových kupónov z portálu Vašekupóny.sk.



Blíži sa Silvester a s ním aj príprava osláv prichádzajúceho nového roka. Chystáte sa niekam von? Alebo pozvete domov pár priateľov a urobíte si oslavu doma? Ak patríte do druhej skupiny oslavujúcich, poradíme vám, ako môžete najlepšie pripraviť svoj bar na domácu silvestrovskú party.



Základom je šampanské

Nový rok si pýta osláviť aspoň malým prípitkom. Vo vašom bare by teda určite na silvestrovskú noc nemalo chýbať šampanské. O polnoci si ho väčšinou doprajú aj tí, ktorí inak šampanské vôbec nepijú. Nekupujte však napodobeniny šampanského, radšej zainvestujte do kvalitného šumivého vína.
 

Bar pripravený na silvestrovskú party | Vašekupóny.sk

Niečo pre “tvrďasov”

V žiadnom bare by okrem šampanského nemal chýbať ani tvrdý alkohol. Väčšinou vkus svojich priateľov už poznáte, a bar by ste mali teda vybaviť alkoholom, ktorý im chutí najviac. Nič nepokazíte, ak do svojho baru okrem niekoľkých fliaš kvalitného vína a dobre chladeného piva zabezpečíte aj vodku, gin či whiskey. Pre ženy nezabudnite na niečo sladšie - napríklad Baileys alebo obľúbené bylinkové liehoviny ako Becherovka alebo Fernet Stock.

 

Prekvapte priateľov koktailom

Koktaily možno práve v našich končinách nepatria úplne k najvyhľadávanejším nápojom. Ak však vsadíte na koktaily na Silvestra, verte, že svojich priateľov ohúrite. Že neviete, ako ich namiešať? Na internete rýchlo nájdete množstvo receptov, ktoré svojou jednoduchosťou zvládnete aj vy. Stačí do Google zadať heslo “najlepšie silvestrovské koktaily”. Pre tých, ktorí budú od vás odchádzať autom alebo pre zarytých nepriateľov alkoholu si nezabudnite pripraviť ani recepty na ich nealkoholickú (alebo pre znalých aj “virgin” verziu”).

 

Koľko alkoholu treba kúpiť?

Keď svojich priateľov dobre poznáte a zažili ste s nimi už nejednu party, viete približne odhadnúť, aké množstvo alkoholu budete potrebovať. Ak nie, tak rátajte s tým, že počas prvej hodiny vypije každý hosť približne dva drinky a počas každej ďalšej hodiny asi po jednom drinku. Z litrovej fľaše tvrdého alkoholu pritom pripravíte 22 drinkov. Samozrejme, zabezpečiť plný bar pre silvestrovskú party vôbec nie je lacnou záležitosťou. Ak však využijete naše zľavové kupóny na alkohol, do peňaženky nebudete musieť siahnuť až tak hlboko.

 

A čo okrem alkoholu?

Aby sa vám silvestrovská party nezmenila na alkoholickú, v rámci pitného režimu nezabudnite ani na dostatočné množstvo nealkoholických nápojov. K tomu kúpte ešte pár drobností na zajedanie - napríklad niekoľko druhov kvalitných syrov, malé jednohubky alebo drobné slané pečivo. A určite nezabudnite ani na citrón a limetku, bez ktorých sa pri príprave silvestrovských koktailov určite nezaobídete.