Ako lacno premeniť starú obývačku na modernú červenú

04.08.2017 Kristína Bývanie Zdielať
Ako lacno premeniť starú obývačku na modernú červenú

Premýšľate nad zmenou vašej starej obývačky? Stavte na modernú červenú farbu. Poradíme vám ako môžete pri premene ušetriť.

Červená nemusí byť len farba lásky. Objavte s nami, ako úžasne sa s ňou dá pohrať aj vo vašom interiéri. Podľa nášho hesla – za málo peňazí veľa muziky.

Štýlová obývačka v znamení červenej

Záleží len od vás, či zvolíte jeden dominantný prvok v sýtej farbe alebo len viac drobných doplnkov. Ak sa rozhodnete pre prvú možnosť, ako ideálne riešenie sa ponúka maľovanie. Stačí jedna červená stena a vaša obývačka bude razom trendy a podľa najnovšej módy. Potom už doplňte len niekoľko červených prvkov - napríklad vázu, vankúše na gauči alebo koberček. Nezabudnite, že tmavé farby miestnosť opticky zmenšia. Pri malých priestoroch preto tento nápad dobre zvážte.

Inou možnosťou je odieť do červenej nosné prvky v obývačke - gauč a kreslá. K nim je vhodné zladiť závesy, obrazy alebo ich rámy na stene, prípadne tienidlá na lampy. Ak obývačke kraľuje veľká červená pohovka, kreslá môžu byť pokojne napríklad béžové alebo inej farby zladenej podľa ostatného interiéru. Ak nechcete kupovať nový gauč, siahnite po lacnejšom variante v podobe poťahov. Jednoducho tak získate závan novosti, a zároveň štýl do svojej obývačky. Ak máte šikovné ruky, ušetriť viete na ručnom ušití závesov a návliečok na vankúše. Čo sa týka svietidiel, nemusíte kupovať drahé lampy. Stačí vymeniť len tienidlá.

vašekupóny.sk zľava sedačka

V jednom štýle či eklektický mix?

Ak ste vyznávačkou klasiky, pravdepodobne budete chcieť zladiť obývačku v jednom štýle. Eklektické miešanie viacerých štýlov však tiež nemusí byť zlé. Prekvapí vás, ako zaujímavo a vkusne sa dajú nakombinovať rôzne štýly a farby. Nemusíte sa báť použiť viacero odtieňov červenej – od sýtych červených, cez bordové, tehlové až po malinové. Veľmi in je stále odtieň burgundy. Napríklad knižnica v tejto farbe vyzerá skutočne vkusne a s niekoľkými sviečkami dodá obývačke elegantný šmrnc. Na stene oproti nej by sa určite krásne vynímal obraz v rovnakej farbe. Skúste pohľadať v najbližšom starožitníctve. Možno tam nájdete aj iné poklady.

vašekupóny.sk nábytok

 

Patríte k tým, ktorí majú radšej studené farby, ale napriek tomu chcete mať sčasti červenú obývačku? Využite silu farieb a spojte červenú s bielou. Biele prvky na tmavšom podklade o to viac vyniknú a vy sa doma budete cítiť príjemne. Odvážte sa, zoberte do ruky štetec a pokojne sama premaľujte niektoré skrinky a zárubne dverí na bielo. Hneď uvidíte, čo dokáže kombinácia nadčasovej bielej s odvážnou červenou.

 

Pomôžu aj zľavové kupóny

Mysleli ste si, že kupóny využijete len v módnych butikoch? Na portály vasekupony.sk nájdete výrazné zľavy, ktoré môžete uplatniť aj v domoch nábytku či obchodoch s bytovými doplnkami. Čo tak napríklad -50 % na obývacie steny alebo - 40 % na sedačky a sedacie súpravy.  To už znie ako dobrý nákup! Ušetríte tak desiatky eur a nový štýlovú obývačku, možno práve aj červenú, máte raz-dva.

 

vašekupóny.sk nábytok