6 tipov, ako ušetriť na letnej dovolenke

20.06.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
6 tipov, ako ušetriť na letnej dovolenke

Na letnú dovolenku nemusíte minút niekoľko mesačných výplat. Máme pre vás niekoľko zaručených tipov, ako ušetriť. Zľavy na pobyty či cestovanie sú predsa v tomto období viac než vítané.



Chystáte sa na letnú dovolenku? Určite na ňu nechcete minúť niekoľko mesačných príjmov. Existuje niekoľko zaručených rád, ako sa dá v prípade letnej dovolenky ušetriť. My sme ich pre vás zhrnuli v 6 bodoch.


1. Dovolenkujte doma pod stanom

Aby ste si užili letnú dovolenku, nemusíte cestovať do zahraničia k moru. Aj na Slovensku máme predsa kopec krásnych miest, ktoré sú na oddych ako stvorené. Pri mnohých jazerách a vodných nádržiach sú navyše k dispozícii kempy, kde vás prenocovanie vyjde najlacnejšie. A primerané dobrodružstvo máte k tomu ako bonus ;)


2. Cestujte na vlastnú päsť

Ak ste sa predsa len rozhodli, že letná dovolenka bez mora a južného slniečka nemá zmysel, vyberte sa tam bez cestovky. Cestovné kancelárie a agentúry si predsa len k skutočným nákladom ešte niečo prihodia. Ideálna kombinácia je, ak sa vám podarí zohnať výhodné ubytovanie cez niektorý z ubytovacích portálov, napríklad Booking.com, a k tomu lacné letenky. Tú nemusíte zháňať len cez nízkonákladovú spoločnosť, aj bežné letecké spoločnosti majú svoje akciové ponuky. Stačí teda pár hodín plánovania a skvelá letná dovolenka je na svete.

zlavy na pobyty vasekupony.sk

Náš tip: Prečítajte si aj článok 4 dôvody, prečo si rezervovať ubytovanie cez Booking.com.


3. Využite first alebo last minute

Ak si na takéto dobrodružstvo vo vlastnej réžii netrúfate, pomôže vám cestovka. Aj v prípade cestovky sa vám však môže podariť ušetriť - a to vtedy, ak plánujete vopred. Najviac sa oplatia tzv. first minute ponuky - sú naozaj cenovo výhodné a navyše je z čoho vyberať. Ďalšou možnosťou sú aj lacnejšie last minute zájazdy, v tom prípade však rátajte s tým, že budete musieť zobrať to, čo zostalo k dispozícii.


4. Dovolenkujte mimo hlavnej sezóny

Veru, nemusíte dovolenkovať vtedy, keď dovolenkujú všetci ostatní. Dovolenka mimo hlavnej sezóny - teda do júna alebo od septembra - vám dokáže ušetriť aj niekoľko stoviek eur. Dovolenkové rezorty navyše v tom čase nebývajú preplnené aj napriek tomu, že vás aj v mimosezónnom období potešia teplou vodou a slnečným počasím.


5. Vyberte si správnu lokalitu

Lákajú vás miesta, kde chodia všetci? To nemusí byť ten najlepší prístup. Veľké turistické centra sú totiž spravidla omnoho drahšie ako menšie. A pritom môžu byť od seba len niekoľko kilometrov vzdialené. Krásnu dovolenku vám poskytnú aj krajiny ako Bulharsko alebo Čierna hora, kde ušetríte nielen na ubytovaní, ale aj na celodennej strave.


6. Využívajte zľavy

Sledujte zľavové portály a zľavy na pobyty a cestovanie. Dokážu vám ušetriť nemalé množstvo peňazí. Ak cestujete s deťmi, vždy sa pýtajte aj na zľavy pre deti. V niektorých prípadoch za deti zaplatíte len povinné príplatky alebo dopravu a ubytovanie, či dokonca aj stravovanie môžu mať zdarma.

Existujú samozrejme aj ďalšie spôsoby, ako ušetriť. Možností je naozaj veľa. Dajte si teda trochu námahy a váš rodinný rozpočet sa vám určite poďakuje.