4 dôvody, prečo si rezervovať ubytovanie cez Booking.com

09.04.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
4 dôvody, prečo si rezervovať ubytovanie cez Booking.com

Chystáte sa na dovolenku alebo služobnú cestu? Tak potom vás top zľavy na ubytovanie, ktoré tu nájdete určite potešia. Poznáte stránku Booking.com?

 

Hľadáte práve vhodné ubytovanie na výlet, dovolenku alebo služobnú cestu? Jednou z možností je použiť online rezervačný systém Booking.com. Aj so zľavou. 
 

Čo je Booking.com?

Ak Booking.com ešte nepoznáte, potom by ste mali vedieť, že je to služba, cez ktorú si môžete online rezervovať ubytovanie takmer po celom svete. Rezerváciu ubytovania môžete urobiť prostredníctvom webovej stránky alebo aplikácií, ktoré sú dostupné v 40 jazykoch vrátane slovenčiny.

Spoločnosť Booking.com bola založená ešte v roku 1996 v holandskom Amsterdame. Z malého startupu sa postupne stala jednou z najväčších spoločností na online rezerváciu ubytovania na svete, ktorá vo viac ako 70 krajinách po celom svete zamestnáva viac ako 15 000 ľudí.

Služba Booking.com prerazila v Európe a dostáva sa aj do USA. Štatistiky ukazujú, že viac ako 50 % všetkých nocľahov v Európe je rezervovaných práve cez túto službu. Cez Booking.com je každý deň rezervovaných viac ako 1 550 000 izbonocí.


Ako to funguje?

Princíp je jednoduchý. Zadáte lokalitu, do ktorej chcete ísť, zvolíte požadovaný termín pobytu a počet ubytovaných a izieb a Booking.com vám ponúkne voľné kapacity zodpovedajúce danej lokalite a danému obdobiu.
 

Prečo používať Booking.com?

Jednoduchá použiteľnosť. Zvolíte destináciu a požadovaný dátum a hneď vidíte, aké možnosti ubytovania máte k dispozícii. Stránka je navyše dostupná aj v slovenčine. Ak máte nejaký problém, kedykoľvek sa môžete obrátiť na tím služieb zákazníkom.

 Široké možnosti ubytovania. Na Booking.com nájdete ubytovanie rôznych typov - od útulných vidieckych domov, cez rodinné Bed&Breadfast, štýlové mestské apartmány až po luxusné 5-hviezdičkové hotely. V ponuke však nechýbajú ani domy na stromoch, či dokonca iglu :) Cez stránku si môžete rezervovať aj ubytovanie na služobnú cestu.

 Hodnotenia zákazníkov. Jednotlivé ubytovacie zariadenia sú ohodnotené zákazníkmi, ktorí ich navštívili. Môžete si pri nich prečítať aj recenzie, ktoré vám určite vám pomôžu pri rozhodovaní, ktoré ubytovacie zariadenie si vybrať.

 Možnosti zliav. Možnosti zliav na ubytovanie vám ponúka nielen samotný Booking.com (napríklad prostredníctvom tzv. tajných ponúk), ale top zľavy na ubytovanie môžete získať aj prostredníctvom kupónového webu, kde nájdete výhodné Booking zľavové kupóny.
 

Má to aj nevýhody?

Áno. Na internete nájdete aj recenzie zákazníkov, ktorí so službou Booking.com neboli spokojní. Problém spočíva najmä v tom, že Booking.com sa naozaj stará hlavne o rezerváciu ubytovania, ale  nerieši prípadné problémy, ktoré nastanú už pri ubytovaní samotnom. Pred samotnou rezerváciou si teda dôkladne preštudujte skúsenosti iných zákazníkov, pričom môžete použiť aj iné stránky online rezervácií. Tak sa vyhnete prípadnému sklamaniu.